Dolar 36,0432
Euro 37,3222
Altın 3.366,18
BİST 9.882,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 4°C
Karla Karışık Yağmurlu
İstanbul
4°C
Karla Karışık Yağmurlu
Çar 8°C
Per 11°C
Cum 9°C
Cts 10°C
Reklam

Ameliyat Olamayacak Kapak Hastaları İçin Anjiyografik Yöntemle Tedavi Umudu

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, Türkiye’de üçüncü, Ankara’da ise ilk kez uygulanan triküspit yetersizliği tedavisiyle tıp dünyasında önemli bir başarıya imza attı.

Ameliyat Olamayacak Kapak Hastaları İçin Anjiyografik Yöntemle Tedavi Umudu
11 Şubat 2025 11:58

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, Türkiye’de üçüncü, Ankara’da ise ilk kez uygulanan triküspit yetersizliği tedavisiyle tıp dünyasında önemli bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Bozbaş liderliğinde gerçekleştirilen TricValve Transkateter Bicaval Kapak Sistemi (CAVI), ameliyat edilemeyen yüksek riskli hastalar için umut oldu.

Kalp Yetmezliği Türkiye’de 2,5 Milyon Kişiyi Etkiliyor

Kalp yetmezliği, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sağlık sorunu olarak öne çıkıyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 2,9’unu etkileyen bu hastalık, Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon kişide görülüyor. Kalp büyümesine bağlı olarak gelişen ciddi mitral ve triküspit kapak yetmezliği, hastaların yaşam kalitesini düşürürken, cerrahi müdahaleye uygun olmayan hastalar için tedavi seçeneklerini kısıtlı hale getiriyor.

Bu noktada, minimal invaziv bir yöntem olan TricValve Transkateter Bicaval Kapak Sistemi, özellikle şiddetli triküspit yetmezliği bulunan hastalar için yeni bir tedavi seçeneği sunuyor.

Uluslararası Kongrede Canlı Vaka Sunumu Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, 7-8 Şubat 2025 tarihlerinde düzenlenen “İstanbul Transcatheter Therapeutics” kongresinde meslektaşlarıyla bir araya gelerek, TricValve yöntemini canlı vaka sunumu ile anlattı. Bozbaş, bu tedavinin yalnızca Türkiye’de değil, dünya çapında da önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Bu yöntem, cerrahi müdahaleye uygun olmayan hastalar için adeta bir devrim niteliğinde. Amacımız, yaşam kalitesini artırmak ve daha önce çaresiz hissettiğimiz hastalarımıza umut olmak” dedi.

Cerrahi Riski Yüksek Hastalar İçin Alternatif Tedavi

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, Türkiye’de ciddi kapak hastalıklarının yaygınlığına dikkat çekerek, bu tür yenilikçi tedavilerin hastalar için büyük bir umut olduğunu belirtti. Bozbaş, “Bu yöntem, ameliyat riski yüksek hastalar için büyük bir avantaj sağlıyor. TricValve sistemi sayesinde, kalbin ana damarlarına yerleştirilen biyolojik kapaklar ile geri akım engelleniyor ve hastaların nefes darlığı, yorgunluk gibi şikayetleri hafifletiliyor” dedi.

Hastaların Yüzde 90’ında Yaşam Kalitesi Artıyor

Uluslararası klinik çalışmalarda TricValve’nin etkinliğinin kanıtlandığını dile getiren Prof. Dr. Bozbaş, “Veriler, bu tedavinin hastaların yaşam kalitesini belirgin şekilde artırdığını ve hastaneye yatış oranlarını düşürdüğünü gösteriyor. Hastanemizde şu ana kadar dört hastaya uyguladığımız bu yöntemle başarılı sonuçlar elde ettik. Türkiye’de triküspit yetmezliği hastaları için yeni bir tedavi kapısı aralandı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.