Dolar 35,4163
Euro 36,3192
Altın 3.060,04
BİST 9.910,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 7°C
Sal 7°C
Reklam

Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: “DBS’de yeni gelişmeler ele alındı”

“Derin Beyin Stimülasyonu Derneği 1. Kongresi” alanında uzman isimleri bir araya getirdi

Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: “DBS’de yeni gelişmeler ele alındı”
10 Ocak 2025 16:00
65

“Derin Beyin Stimülasyonu Derneği 1. Kongresi” alanında uzman isimleri bir araya getirdi

Alanında uzman isimleri bir araya getiren Derin Beyin Stimülasyonu Derneği 1. Kongresi, İstanbul Atlas Üniversitesi Vadi Kampüsünde gerçekleşti. Ulusal Derin Beyin Stimülasyonu Derneği Başkanı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, halk arasında “beyin pili” olarak bilinen Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) alanında çalışan farklı branştan bilim insanlarının bir araya geldiği kongrede yeni gelişmelerin ele alındığını ve kongrenin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Kongreye beyin pili ameliyatlarının öncülerinden olan Uluslararası DBS Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdelhamid Benazzouz da katıldı.

Derin Beyin Stimülasyonu Derneği 1. Kongresi, 3-5 Ocak tarihlerinde İstanbul Atlas Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Beyin pili ameliyatlarının öncülerinden olan Uluslararası DBS Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdelhamid Benazzouz ve Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı, Derin Beyin Stimülasyonu Dergisi Editörü Prof. Dr. Yasin Temel ve Fransa’dan katılan yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Elena Moro‘nun katıldığı kongrede Parkinson, tremor, epilepsi, distoni, obsesif kompulsif bozukluk, Tourette Sendromu ve ağır depresyon gibi pek çok farklı hastalıkta beyin pilinin kullanımı, tedavideki etkileri ele alındı.

Prof. Dr. Abdelhamed Benazzouz: “Parkinson’da belirgin fayda sağlanıyor”
İstanbul’da bulunmaktan ve kongreye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Benazzouz, Uluslararası DBS Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Parkinson’da artık hastaların çok belirgin fayda görebildiğini ve daha az ilaç ihtiyaçları olduğunu belirten Benazzouz, günümüzde esansiyel tremor, distoni, obsesif kompulsif bozukluk hastalarında ve depresyon hastalarında da derin beyin stimülasyonunun çok başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Benazzouz,Türkiye’deki beyin cerrahlarının Parkinson hastalarına uygulanan derin beyin stimülasyonu ameliyatlarında çok başarılı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: “DBS öncelikle Parkinson hastalığında kullanılıyor”
Ulusal Derin Beyin Stimülasyonu Derneği Başkanı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, düzenledikleri kongre ile özellikle derin beyin stimülasyonu ameliyatlarının hangi endikasyonlarda yapıldığını ve ne gibi sonuçlar doğurduğunu, güncel sonuçları ele aldıklarını söyledi.

Derin Beyin Stimülasyonu Derneği’nde pek çok disiplin ve branşın bir araya geldiğini ifade eden Kocabıçak, “Halk arasında beyin pili olarak bilinen DBS nörolog, beyin ve sinir cerrahisi doktorlarımız, psikiyatristlerimiz, psikologlarımız ve diğer branşlardan hocaların, bilim insanlarının, nörobilimcilerin bir araya geldiği, tamamen multidisipliner yapıda olan ameliyat yöntemidir.  Derin beyin stimülasyonu uygulamaları öncelikle Parkinson hastalığı olmak üzere  el titremeleri (tremor) ve distonide de kullanılıyor.  Aynı zamanda epilepside, bazı psikiyatrik hastalıklarda kullanılan DBS, obsesif kompulsif bozukluk dediğimiz takıntı hastalığında ya da sürekli tiklerin olduğu Tourette Sendromunda, hatta ağır depresyon vakalarında kullanılan bir tedavi yöntemidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.