Dolar 34,6505
Euro 36,3452
Altın 2.921,14
BİST 9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Çok Bulutlu
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Reklam

Sakarya’dan farkındalık: Şiddet tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) “Şiddetle Mücadelede Farkındalık Eğitimi” programında kadınlara önemli aktarımlar yaptı.

Sakarya’dan farkındalık: Şiddet tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır
26 Kasım 2024 17:25
73

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde örnek bir organizasyona daha imza attı.

Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) “Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi” adlı program gerçekleştirildi. Programda son zamanların en önemli toplumsal sorunlardan biri haline gelen “kadına şiddet” konusu, alanında uzman isimler tarafından ele alındı.

Programa AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ve Büyükşehir yetkilileri ile kadın STK’ları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uzman Sosyolog Esra Uzunoğlu, “Şiddet bir hastalıktır” vurgusu yaparak hastalığın nedenlerine odaklanılması gerektiği ve merhamet, sevgi, hoşgörü, adalet kavramlarının hayatta güçlü bir yer edinmesi gerektiğini ifade etti.

Uzunoğlu şöyle dedi: “Şiddet bireysel değil hepimizin sorunudur. Şiddet evde şiddet, okulda akran zorbalığı, medyada ise diziler olarak kadını değersiz gösteren şeyler olarak karşımıza çıkıyor. Şiddetin etkileri ise utanma, suçluluk, düşük özgüven, yalnızlık, başarısızlık hissi, yetersizlik hissi, konsantrasyon güçlüğü, kendinden memnuniyetsizlik, değersizlik hissi, fiziksel rahatsızlıklar, sosyal izolasyon olarak bizlere yansıyor. Cinsiyet temelli değil insan temelli yaklaşmalıyız şiddet konusuna. Kadın ve erkeğin birbirini tamamladığı, toplum olarak birbirinden üstün olmadığı bir anlayışın benimsenmesi gerekiyor. Şiddet bir hastalıktır ve bunun nedenlerine odaklanmamız gerekiyor. Bizim için önemli olan merhamet, sevgi, hoşgörü, adalet kavramlarını sıklıkla hayatımızın içinde yer alması gerekiyor”

Şiddetle mücadelenin hukuksal boyutu ise İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Bürosu personeli Ayhan Çakır anlattı.

Programda katılımcılar, uzman isimlere merak ettikleri soruları sordu ve şiddetle mücadele konusunda önemli bilgiler aktarıldı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.