Dolar 34,3083
Euro 37,0043
Altın 2.973,31
BİST 8.946,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 14°C

EÜ’de “9. Ulusal 1. Uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi” gerçekleştirildi

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ev sahipliğinde, ilk defa uluslararası düzeyde yapılan “9. Ulusal 1. Uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi” “Çocukluktan Erişkinliğe: Romatolojik Rehabilitasyonda Hedefler” teması ile düzenlendi.

EÜ’de “9. Ulusal 1. Uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi” gerçekleştirildi
4 Kasım 2024 12:54
44

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ev sahipliğinde, ilk defa uluslararası düzeyde yapılan “9. Ulusal 1. Uluslararası Romatolojik Rehabilitasyon Kongresi” “Çocukluktan Erişkinliğe: Romatolojik Rehabilitasyonda Hedefler” teması ile düzenlendi.

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan’ın açılışını yaptığı kongre, romatolojik rehabilitasyona alanında  multidisipliner sağlık çalışanlarının katılımı ile Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisinde gerçekleştirildi. Ege Üniversitesinin 70.  kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında sağlık teması çerçevesinde yapılan uluslararası kongrenin başkanlığını, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Özkeskin ve Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesinden Prof. Dr. Edibe Ünal birlikte yürüttü.

Kongre, 5 ülkeden 27 kurumdan 55 konuşmacı, 32 oturum başkanı, 300’den fazla katılımcı ve Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün paydaşlarının iş birlikleri ve destekleri ile düzenlendi. Kongre kapsamında 11 farklı üniversiteden 21 sözel bildiri sunumu gerçekleştirildi.

“Romatizmal Hastalıklara Biyopsikososyal Yaklaşım”

Romatolojik rehabilitasyon alanında güncel bilgilerin paylaşıldığı kongrede; romatologlar, fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanları, fizyoterapistler, hemşireler, diyetisyenler, ebeler, ergoterapistler ve diğer sağlık profesyonelleri ile multidisipliner ekip çalışmasının önemi vurgulandı. Yenilikçi ve biyopsikososyal perspektiften romatolojik rehabilitasyonun geleceği konuşuldu. Kongrenin ilk günü romatolojik rehabilitasyonda güncel kılavuzlar, farklı vücut sistemlerinin tutulumu, uluslararası konuşmacıların desteğiyle Avrupa’da romatolojik rehabilitasyonun yeri, ağrı ve fiziksel fonksiyon dışındaki biyopsikososyal durumlarla ilgili özel oturumlar gerçekleştirildi. Geri kalan iki günde ise,  erişkin ve çocuk romatizmal hastalıkların yönetimi, fiziksel aktivite ve egzersiz yaklaşımları, kronik ağrıda biyopsikososyal yaklaşım ve romatolojik rehabilitasyonda interdisipliner bakış temaları üzerine odaklanıldı.

“Romatolojik Rehabilitasyonda İnterdisipliner Bakış Açısı”

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özkeskin “Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın her daim belirttiği gibi ‘Öğrenci odaklı tam akredite bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinde düzenlemekte olduğumuz kongremizde romatoloji alanında deneyimli fizyoterapistler, hekimler, hemşireler, ebeler, diyetisyenler ve ergoterapistlerin buluşması ile birlikte interdisipliner bakış açısını geliştirmeyi, güncel bilgi ve deneyim paylaşımını sağladık.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.