Dolar 34,2863
Euro 37,0253
Altın 3.028,14
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 18°C
Çar 18°C

‘Başka Sorular’ Söyleşilerinin İlki Zeytinburnu Kültür Sanat’ta Gerçekleşti!

Zeytinburnu Kültür Sanat’ın yeni sezonunda Zeliha Eliaçık moderatörlüğünde; kültür, akademi ve sanat dünyasından değerli isimlerle toplumu ilgilendiren konulara mercek tutulacak.

‘Başka Sorular’ Söyleşilerinin İlki Zeytinburnu Kültür Sanat’ta Gerçekleşti!
26 Ekim 2024 17:47 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2024 17:49
77

Zeytinburnu Kültür Sanat’ın yeni sezonunda Zeliha Eliaçık moderatörlüğünde; kültür, akademi ve sanat dünyasından değerli isimlerle toplumu ilgilendiren konulara mercek tutulacak. 25 Ekim Cuma akşamı saat 19.30’da ilki yapılan Başka Sorular adlı söyleşi dizisinin ilk konuğu Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Nafi Artemel oldu.

 

Zeytinburnu Kültür Sanat’ın yeni sezonunda Zeliha Eliaçık; birbirinden değerli konuklarla alışılmışın dışında gündemleri ele alıyor. Kültür, sanat ve akademi dünyasından önemli isimlerin düşünce dünyalarının tanıtılacağı Başka Sorular’ın ilk konuğu yazar ve akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Nafi Artemel oldu. Artemel, kendi hayat serüvenini aktarırken dil ve kültür meseleleri üzerine de bilgiler verdi.

 

“Türkçeyle roman yazacak kadar ilişki kurdum.”

İngiltere’de doğan ve öğrenciliğinde hem İngilizce hem de Türkçe konusunda zaman zaman problemler yaşadığını aktaran Artemel, bu dillerle kurduğu ilişkiyi şu ifadelerle anlattı:

“2003’ten itibaren, Boğaziçi’nde çalışmaya başlayınca tekrar dille ilgili sorun yaşadım. Orada akademik olarak bir dili kullanmam, yazmam gerekiyordu. Ama bir dili uzun süre kullanmayınca o dil gidiyor. Doktoramı tamamlamak için geldiğimde hukuk hocalarından eleştiriler oluyordu. Bunun düzgün bir Türkçe olmadığını, daha Hukuk Türkçesi bile yazamadığımı söylüyorlardı. Üzülüyor tabii insan. Kırılıyordum. Beklemiyor insan öyle bir şey. Bu olay bende öyle bir etki yaptı ki sonunda Türkçe bir roman yazdım.”

 

“Kariyerist bir akademisyen değilim.”

Akademisyenlik kariyerine dair de konuşan Artemel, öğrencilerle etkileşim içinde olmayı sevdiğini söyledi:

“Boğaziçi’ne girince bana hukuk dersi vermesem daha iyi olacağını söylediler. Onların ekolü Kıta Avrupası. Sonra bana Ticaret İletişimi dersini verdiler. Ben onu İşportaya Giriş olarak adlandırdım. Resmen yapamadım ama ismini öyle değiştirdim. Ders büyük bir sükse yarattı. Dedim ki hukuk bunun yanında çok sıkıcıymış. 9 yıl o dersi verdim. Kariyer yapmak isteyen biri 9 yılını buna vermez.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.