Dolar 34,2863
Euro 37,0253
Altın 3.028,14
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan Enflasyon Açıklaması: ‘Düşüş Süreci Yolunda Gidiyor’

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantıları kapsamın ABD’de yaptığı sunumda enflasyonun düşüş süreci yolunda gittiğini açıkladı. Karahan, “Firmaların fiyatlandırma davranışları iyileşmeye devam ediyor. 12 aylık enflasyon beklentileri düşmeye devam ediyor. Türk lirası mevduatlarının payı artmaya devam ederken, reel sektörün enflasyon beklentileri de düşüşte” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan Enflasyon Açıklaması: ‘Düşüş Süreci Yolunda Gidiyor’
26 Ekim 2024 15:01 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2024 16:20
77

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan sunumunda yaptığı açıklamada, enflasyondaki düşüş sürecinin yolunda gittiği belirterek öncü göstergelerin kira enflasyonunda aşağı yönlü bir eğilimi olduğunu belirtti.

Karahan konuşmasında ayrıca 12 aylık enflasyon beklentilerinin de düşmeye devam ettiğini dile getirdi. Öncü göstergelerin kira enflasyonunda aşağı yönlü bir eğilimi gösterdiğini dile getiren Karahan, “Firmaların fiyatlandırma davranışları iyileşmeye devam ediyor. 12 aylık enflasyon beklentileri düşmeye devam ediyor. Türk lirası mevduatlarının payı artmaya devam ederken, reel sektörün enflasyon beklentileri de düşüşte” dedi.

IMF ve Dünya Bankasının Yıllık Toplantıları

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları 22 Ekim’de başlamıştı. ABD’nin başkenti Washington’da bir araya getirecek toplantılar 26 Ekim’e kadar sürecek. IMF ve Dünya Bankası’nın her yıl düzenlediği toplantılara, birçok ülkenin maliye bakanları, merkez bankası başkanları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler katılıyor.

Toplantılar kapsamında, küresel ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı başta Dünya Ekonomik Görünüm Raporu olmak üzere Küresel Finansal İstikrar Raporu ile Mali İzleme Raporu gibi önemli raporlar açıklanacak. Aynı zamanda, G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası başkanları toplantısı da yıllık toplantılar marjında yapılacak.

Toplantılara Türkiye’yi temsilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Şimşek’e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da eşlik ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.