Dolar 34,2348
Euro 37,1052
Altın 3.009,46
BİST 8.850,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Egeli akademisyenden sürdürülebilir tarıma destek verecek önemli proje

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğreti Üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer’ın yürütücülüğünü yaptığı “Hububat Tohumlarının Kaplanması Amacıyla Formülasyonlarının Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Egeli akademisyenden sürdürülebilir tarıma destek verecek önemli proje
24 Ekim 2024 10:48
65

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğreti Üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer’ın yürütücülüğünü yaptığı “Hububat Tohumlarının Kaplanması Amacıyla Formülasyonlarının Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Projede,  çevre dostu ve sürdürülebilir tarım konseptli tohum kaplama formülasyonları geliştirilecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik etti. Prof. Dr. Budak, “Tam akreditasyona sahip bir araştırma üniversitesi olarak bilim ve teknoloji temelli ekosistemimizi daha nitelikli hale getirdiğimiz bu süreçte akademisyenlerimizin geliştirdikleri projeler önemli kurum ve kuruluşlardan destek almaya devam ediyor. Fen Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Şanlıer ve ekibi geliştirdikleri proje ile çevre dostu, sürdürülebilir tarıma destek verecek tohum kaplama formülasyonları geliştirecek. Hocamızı ve ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şanlıer, “Projede biyokimya, moleküler biyoloji ve bitki biyolojisi alanlarındaki teknik bilgi ve deneyimlerle inovatif ve çevre dostu tohum kaplama formülasyonları geliştireceğiz ve bu formülasyonları tohum endüstrisine sunacağız. Böylelikle uluslararası pazarda rekabet edebilmeyi ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. Bu projedeki temel amacımız, tarımda verimliliği artırmak, doğal kaynakları korumak ve sürdürülebilir bir tarım modeline katkıda bulunarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır” dedi.

Projede ekibinde  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Zeynep Gaye Hamarat ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Bengisu Taşdelen  yer alıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.