Dolar 34,2348
Euro 37,1052
Altın 3.009,46
BİST 8.850,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Ege Üniversitesi 8 ülke ile öğrenci ve personel hareketliliği iş birliği yapacak

Ege Üniversitesi, Erasmus Plus çatısı altında daha fazla ülkeye ulaşarak uluslararası akademik işbirliklerini güçlendirmek amacıyla KA171-HED Projesine ilk başvurusunu yaptı.

Ege Üniversitesi 8 ülke ile öğrenci ve personel hareketliliği iş birliği yapacak
24 Ekim 2024 10:46
61

Ege Üniversitesi, Erasmus Plus çatısı altında daha fazla ülkeye ulaşarak uluslararası akademik işbirliklerini güçlendirmek amacıyla KA171-HED Projesine ilk başvurusunu yaptı. Başvuru sonucunda Ege Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2024 dönemi hibe dağıtımı sonuçlarına göre toplam 58 bin Euro’luk bütçe ile 8 ülkedeki yükseköğretim kurumları arasında hareketlilik sağlamaya hak kazandı.

EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün’ü, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin’i, Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Fedakar’ı, ERASMUS+ KA171 Proje Sorumluları Doç. Dr. Derya Tama Birkocak’ı ve Dr. Ayşegül Erdoğan’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yürüttükleri nitelikli çalışmalar ve üniversitenin uluslararasılaşma misyonuna sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yapılan başvuru sonucunda Ege Üniversitesinin 8 ülke ile öğrenci ve personel hareketliliği sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, Erasmus Plus Programı ile ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği imkânı sağlayan KA171-HED Projesine yaptığı 11 ülke başvurusundan 8’i için onay aldı. 117 üniversitenin kabul aldığı değerlendirmeler sonucunda Ege Üniversitesi; 3 kıtadan 8 ülke ile öğrenci ve personel hareketliliği yapabilecek. Yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını artırmalarını amaçlayan KA171-HED Projesi’nden, desteklenen yükseköğretim kurumu öğrencileri ve personeli faydalanabilecek. Ege Üniversitesi, proje ile hem kendi öğrencilerine hem de programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelerde yer alan yükseköğretim öğrencilerine öğrenim ve staj yapma imkânı sağlarken personel hareketliliği ile ders verme ve eğitim alma imkânı yaratacak. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KA171-HED Projesi konusunda bilgi veren Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin, “12 bölgede yürütülen KA171-HED Projesi, farklı kültür ve ülkeler hakkında farkındalığının ve anlayışın artırılması, Avrupa vatandaşlığı duygusunun geliştirilmesi, uluslararası iletişim ağlarının oluşturulması, yurt dışında geçen öğrenim dönemlerinde kazanılan yeterliliklerin tanınmasının sağlanması gibi amaçlara hizmet ediyor. Ege Üniversitesi, akademik eğitim ve araştırmanın uluslararasılaşması stratejisi doğrultusunda KA171-HED Projesi ile Batı Balkanlar, Doğu Ortaklığı ve Güney Akdeniz bölgelerinde başlayacağı iş birliklerini diğer bölgelere de yayarak artırmayı hedefliyor” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.