Dolar 34,2296
Euro 37,0388
Altın 2.994,05
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C

Veri Merkezlerinde Dönüşüm Sürüyor: Mobil Veri Merkezleri

Günümüzde artan dijitalleşme, dünyanın birçok noktasında veri merkezlerinin inşa edilmesine yol açtı.

Veri Merkezlerinde Dönüşüm Sürüyor: Mobil Veri Merkezleri
21 Ekim 2024 14:02
77

Günümüzde artan dijitalleşme, dünyanın birçok noktasında veri merkezlerinin inşa edilmesine yol açtı. IoT, bulut bilişim ve yapay zeka gibi teknolojilerin yükselişi, veri merkezlerini dönüştürerek daha gelişmiş altyapılara olan talebi artırdı. Veri merkezlerinin hem sayısının artması hem de niteliklerinin çeşitlenmesi, enerji tüketimi konusunu önemli bir gündem maddesi haline getirdi. Bu gelişmelere paralel olarak işletmeler, sürdürülebilirlik odaklı projelere yöneldi ve Boreas Teknoloji gibi şirketler de veri merkezlerinin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla yenilikçi çözümler sunmaya başladı.

Değişen ihtiyaçlar, yatırım kapasitesi ve proje alanı gibi etkenlerle hayatımıza giren mobil veri merkezleri, taşınabilirlikleri ve esneklikleri sayesinde geleneksel veri merkezlerine kıyasla birçok avantaj sunuyor. Mobil veri merkezlerinde enerji verimliliği ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan çözümler kullanılabiliyor. Böylece işletmeler, hem ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hem de sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atıyor.

“Mobil Veri Merkezleri için Her Aşamada Yüksek Verimlilik Hedefliyoruz”

Boreas Teknoloji’nin Veri Merkezi Satış Müdürü Çağrı Akkaya, “Veri merkezleri, günümüz dijital dünyasında kritik bir rol oynuyor. Bu nedenle Boreas Teknoloji olarak, veri merkezi sektöründeki iklimlendirme ihtiyaçları için özel çözümler sunuyor ve talepler doğrultusunda yenilikçi ürünler geliştiriyoruz. Güçlü ekibimiz ve yaptığımız Ar-Ge, Ür-Ge çalışmalarıyla dünyanın her yerinde her ihtiyaca cevap verebilecek veri merkezi soğutma cihazları üretiyoruz. Özellikle son yıllarda yoğun ilgi gören mobil veri merkezleri için de çözümler geliştiriyor ve birçok ülkeden talep görüyoruz. Mobil veri merkezleri için ürettiğimiz çözümleri enerji tüketimi ve çevresel etkileri göz önünde bulundurarak tasarlıyor, her aşamada yüksek verimlilik hedefliyoruz. Mobil, modüler ve ölçeklenebilir olarak tasarladığımız bu çözümler, işletmelerin yeşil dönüşüm amaçlarına ulaşmasına katkı sağlıyor. Mobil veri merkezi çözümlerimizde kullanılan çevre dostu soğutucu gazlar, atmosfere zarar vermeden etkin soğutma sağlıyor ve sıfır emisyon hedeflerine ulaşılmasında etkili oluyor. Özellikle soğutma sistemlerimizde kullandığımız, ozon tabakasına zarar vermeyen ve küresel ısınmaya etkisi düşük doğal soğutucu gazlar sayesinde, veri merkezlerinin karbon ayak izini önemli ölçüde azaltıyoruz. Bu sayede, veri merkezi yatırımcıları hem enerji maliyetlerinden tasarruf ediyor hem de sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmelerine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. 

“Mobil Veri Merkezi İhracatına Başladık”

Boreas Teknoloji, CIS bölgesinde hizmet verecek bir çevre yolu projesi kapsamında mobil veri merkezi çözümleri sunarak önemli bir projede yer aldı. Konuyla ilgili Akkaya, “Mobil veri merkezi çözümlerimizle yer aldığımız çevre yolu projesi, şehrin ulaşım altyapısını geliştirmeye yönelik önemli bir adım ve çevre dostu uygulamalarla desteklendi. Bu projede yer alan mobil veri merkezlerini tedarik ederek, geliştirdiğimiz yüksek verimli soğutma cihazlarıyla enerji maliyetlerini düşürmeye ve karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olduk. Mobil veri merkezlerinin yeşil dönüşümüne katkı sağladığımız için gurur duyuyoruz.” şeklinde belirtti.

Veri merkezlerinin kesintisiz faaliyeti için yüksek önem arz eden iklimlendirme cihazlarını üreten Boreas Teknoloji, mobil veri çözümleriyle de projelere artı değer katmaya devam ediyor. Mobil veri merkezleri için geliştirdiği yenilikçi çözümlerle sürdürülebilirliği ön planda tutuyor. Boreas Teknoloji, yüksek verimli soğutma cihazları ve çevre dostu soğutucu gazların kullanımıyla dekarbonizasyona da katkı sağlıyor. Dekarbonizasyon yolunda geliştirdiği yenilikçi çözümlerle, veri merkezlerinin enerji verimliliğini artırırken aynı zamanda çevresel etkilerini de minimize ediyor. Böylece hem veri merkezi işletmelerinin enerji maliyetlerini düşürmesine hem de doğal kaynakların korunmasına katkı sağlanıyor. Uluslararası alanda birçok ülkede faaliyet gösteren Boreas Teknoloji, güçlü bir teknoloji altyapısı ve mühendislik ekibiyle çalışıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.