Dolar 34,0713
Euro 38,0672
Altın 2.832,60
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Kamala Harris’in adaylığı kesinleşti

Amerika Birleşik Devletleri’nde seçim heyecanı kızışıyor. Başkanlık yarışından çekilen Joe Biden’ın desteğini açıkladığı mevcut Başkan Yardımcısı Kamala Harris, delegelerden yeterli oyu toplayarak Demokratların resmi adayı oldu.

Kamala Harris’in adaylığı kesinleşti
3 Ağustos 2024 09:10
87

Demokrat Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, Cuma günkü açıklamasında, mevcut ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in partisinin başkan adayı olması için delegelerden yeterli oyu aldığını duyurdu.

Demokratların ABD Başkan adayı Kamala Harris

”BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ONUR DUYUYORUM”

Demokrat Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison, çevrimiçi olarak yaptığı duyuruda, Kamala Harris’in Demokratların adayı olmak için gerekli oyu aldığını açıkladı.

Delegeler, Perşembe günü adaylık için oylarını sanal ortamda kullanmaya başladı ve açıklama bugün etkinlik devam ederken geldi. Oy kullanma süreci ise Pazartesi akşamına kadar devam edecek.

Partisinin ilk siyahi kadın adayı olmaya hazırlanan Kamala Harris, destekçileriyle yaptığı görüşmede “Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı için Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum” dedi “Kolay olmayacak. Ama bunu başaracağız. Gelecekteki başkanınız olarak, bu mücadeleye hazır olduğumuzu biliyorum.” diye de ekledi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.