Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bursa’da yetersiz ilaçlama, sinek istilasına kapı aralıyor

Yaz aylarında ortaya çıkan sinekler, yetersiz ilaçlama dolayısıyla adeta Bursa’yı istila etti. Vatandaşlar evlerde ve açık alanlarda oluşan sinek yoğunluğuna isyan ediyor.

Bursa’da yetersiz ilaçlama, sinek istilasına kapı aralıyor
24 Temmuz 2024 15:52 | Son Güncellenme: 24 Temmuz 2024 17:34
88

BURSA (İGFA) – Yaz aylarında ortaya çıkan kara ve sivri sinekler, bu yıl Bursa’yı adeta adeta istila etti. Belediyelerin yetersiz ilaçlamaları sebebiyle giderek artan sinek yoğunluğuna Bursalılar isyan ediyor.

Başta kırsal kesimler olmak üzere 2024 yılı yazında şehir merkezinde de ciddi oranda artan sinek yoğunluğu, taşıdıkları bakteri ve virüsler dolayısıyla vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor.

Karasinekler kolera, diyare, dizanteri, hepatit ve çocuk felci gibi hastalıkları taşırken, sivrisinekler ise Batı Nil virüsü, filaryaz, tularemi gibi hastalıklara sebep olabiliyor. Öte sandan sivrisineklerin en çok sebep olduğu hastalık ise sıtma olarak biliniyor.

Vatandaşlar, belediyelerin ilaçlamalarının yetersiz olduğundan şikayet ederken özellikle kendi tedbirlerini kendilerinin alamadıkları açık alanlarda yemek yiyemediklerini, piknik yapamadıklarını ve sinek yoğunluğundan dolayı oturamadıklarına isyan ediyor.

Belediyelerin bir an önce sinekler için tedbir almasını talep eden vatandaşlar, özellikle bark, bahçe ve su kenarlarına yakın bölgelerin daha sık ilaçlanmasını istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.