Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 13°C
Per 14°C
Reklam

İzmir’in tarımsal çeşitliliğine Ejder Meyvesi katkısı

İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Torbalı Atalan Mahallesi’nde örtü altı yetiştiricilik yapan Semih Elmas’ın ejder meyvesi üretim tesisini ziyaret etti.

İzmir’in tarımsal çeşitliliğine Ejder Meyvesi katkısı
19 Temmuz 2024 08:22
143

İZMİR (İGFA) – İzmir’de 2 dekar alanda ejder meyvesi üretimi yapan Semih Elmas’ın işletmesinde, Temmuz-Aralık ayları arasında yıllık ortalama 6.5 ton ejder meyvesi üretiliyor. Üretilen meyvelerin bir kısmı Avrupa’ya ihraç edilerek, yerel ve uluslararası pazarda önemli bir yer edinmiş durumda.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, işletmede yaptığı incelemelerde örtü altı yetiştiriciliğin sağladığı avantajlara ve ejder meyvesinin ekonomik katkısına dikkat çekti.

Şahin, “Bu işletme, modern tarım teknikleri ve yüksek üretim kapasitesiyle örnek bir model oluşturuyor. Bu tür girişimlerin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracaktır,” dedi. Semih Elmas, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ejder meyvesi üretimi, doğru yöntemler ve iyi planlama ile oldukça kârlı bir iş olabilir. Desteklerinden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında, ejder meyvesi üretim süreci ve ihracat olanakları hakkında teknik detaylar paylaşılırken, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.