Dolar 34,5330
Euro 36,1877
Altın 2.963,29
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

CHP Hatay Payas’tan zeytinyağı üreticisine ses oldu

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında uygulanan kısıtlama nedeniyle ihracatçının, zeytin ve zeytinyağı üreticisinin sıkıntıya girdiğine işaret ederek, dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

CHP Hatay Payas’tan zeytinyağı üreticisine ses oldu
30 Mayıs 2024 16:12 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2024 23:49
98

HATAY (İGFA) – Hatay’da CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Kesin, zeytin ve zeytinyağı sektöründeki kısıtlamayı eleştirdi

Başkan Keskin, Türkiye’nin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan zeytinin Hatay için de önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 10’unu gerçekleştiren zeytinin Hatay ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Başkan Keskin, depremin Hatay’da sadece evleri yıkmadığını, kent ekonomisini de yıktığını ifade ederek, “Hayatları da çok ciddi değiştirdi. Zeytin ve zeytinyağı üretimi Hataylı için önemli bir tarımsal ürün” dedi.

ZEYTİNYAĞI İHRACATI SERBEST BIRAKILMALIDIR

Ülke çapında üretilen zeytinyağının iç pazarın ihtiyacını karşıladığını ve stok fazlası verdiğini ifade eden CHP Payas İlçe Başkanı Keskin, “Ticaret Bakanlığı 1 Ağustos 2023 tarihinde dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında uygulanan kısıtlama tedbirini 18 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamayla bir sonraki duyuruya kadar uzattı. Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına getirilen sınırlama üreticiye ek maliyetler de getirecektir. Aynı zamanda Türkiye’nin Pazar kaybı yaşamasına da neden olacak. Tarımın, ekonominin bu kadar sıkıntı içinde olduğu bir dönemde getirilen yasağı anlamak mümkün değil. Bu kısıtlama asla Türk üreticine hizmet etmeyecektir. Dökme zeytinyağı ihracatı serbest bırakılmalıdır.” çağrısında bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.