Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 16°C
Reklam

Sosyal medyada neden bu kadar görünmek istiyoruz?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat Kültür Takvimi kapsamında OSM’de “Kelimelere ve Hikayelere Tutunmak” söyleşisinde sevenleriyle buluşan Yazar Tarık Tufan, yeni çağın tüketim olgusunu ve sosyal medyanın getirdiği tehlikeleri anlatırken, “Emojilerle konuşan, sanat yoksunu bir topluma mı evrildik? Bugün, 80 yıl önce yazılmış edebiyat klasiklerini sadeleştirerek okumak zorundayız. Çünkü o kelimeleri kaybettik” dedi.

Sosyal medyada neden bu kadar görünmek istiyoruz?
21 Şubat 2025 18:27

SAKARYA (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Takvimi, kapsamında birbirinden değerli konukları sanatseverlerle buluşturuyor.

OSM’de buluştular

Bu kapsamda son olarak Sakaryalı sanat dostları, Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) “Kelimelere ve Hikâyelere Tutunmak” isimli söyleşide bir araya geldi.

Yazar Tarık Tufan, konuşmacı olduğu programda yeni yüzyılın iletişimde getirdiği değişimi, tüketim olgusunu ve toplumu kültürel açıdan etkileyen yeni alışkanlıkları anlattı.

“Sosyal medyada neden bu kadar görünmek istiyoruz?”

Yüzyılın iletişim çağı olarak isimlendirilse de olumsuz yansımalarının olduğunu belirten eden Yazar Tarık Tufan şöyle dedi: “Peki, çağımızın kelimesi ne olabilir? Belki de ilgi manyaklığı. Sosyal medyada neden bu kadar görünmek istiyoruz? Ürettiklerimiz azaldıkça fark edilmek istiyoruz. İletişimin en yoğun olduğu yüzyılda bu kadar yalnız olabileceğimiz söylenmemişti bize. İletişim çağında yaşıyoruz ama birbirimizi anlamıyoruz. Masaya oturduğumuzda yüzümüze bakmıyoruz, en yakınımızdakileri bile değersizleştiriyoruz.”

“Emojilerle konuşan bir topluma evrildik”

Sosyal medyadan söz eden Yazar Tarık Tufan şöyle dedi: “Biliyor musunuz, zamanın ruhunu temsil eden kelimeler çok önemli. Çağın kelimeleri değişiyor, dönüşüyor ve bazen fark etmeden hayatımıza giriyor. Bir sabah uyandık ve durduk yere ‘Dubai çikolatası’ yemek istedik. Peki, neden? Çünkü beslendiğimiz kaynaklar değişti. Artık keşfet sekmesi hayatımızın bir parçası. Peki, gerçekten biz mi istiyoruz, yoksa birileri bizim yerimize mi karar veriyor?Tüketim olgusu, arzusu… Belki de hepimiz ilkel zihinlere dönüşüyoruz. Emojilerle konuşan, sanat yoksunu bir topluma mı evrildik? Bugün, 80 yıl önce yazılmış edebiyat klasiklerini sadeleştirerek okumak zorundayız. Çünkü o kelimeleri kaybettik”

Programın son bölümünde Yazar Tarık Tufan soruları yanıtladı, programdan sonra yoğun ilgiyle kitapseverlerin kitaplarını imzaladı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.