Dolar 35,9977
Euro 37,1476
Altın 3.358,95
BİST 9.852,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 4°C
Karla Karışık Yağmurlu
İstanbul
4°C
Karla Karışık Yağmurlu
Sal 5°C
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 11°C
Reklam

CHP’li Milletvekili Özcan, Ege’deki depremleri TBMM’ye taşıdı

Yunanistan’ın Santorini Adası’nda yaşanan deprem fırtınasının ciddi uyarılar barındırdığını ifade eden Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla’nın 1. Derece deprem bölgesinde yer alan illerden birisi olduğunu hatırlatarak, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Milletvekili Özcan, Ege’deki depremleri TBMM’ye taşıdı
9 Şubat 2025 16:36

MUĞLA (İGFA) – Son günlerde Yunanistan’ın Santorini Adası ve çevresinde meydana gelen deprem fırtınası kamuoyunda endişelere yol açtı.

Muğla’nın yüzölçümlerinin tamamının 1. Derece deprem bölgesinde yer alan illerden birisi olduğunu hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Av. Gizem Özcan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı ve sürekli güncellediği diri fay haritasına göre Muğla yüzölçümlerinin tamamı 1. derece deprem bölgesinde yer alan illerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Yunanistan’ın Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası ile beraber kamuoyunda oluşan kaygılar, depreme yönelik hazırlıksızlığın kamuoyu tarafından da dikkatle takip edildiğini ortaya koymaktadır. Komşumuz Yunanistan’da Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası sonrası ciddi tedbirler alınmışken, Ege Bölgesi’nde iktidar tarafından ciddi bir tedbir alınmadığı bilinmektedir. Çeşitli uzmanların görüşlerine göre, Ege Bölgesi’ni etkileyecek büyük şiddetli bir deprem ve tsunami riski mevcut gelişmeler ışığında çok yüksek değildir. Yine de tedbirli olmak gerekmektedir. Ayrıca, olası bir yanardağ patlaması sonrası, havaya yayılan küllerin, rüzgarla birlikte kıyılarımıza taşınması çeşitli açılardan riskli durumlar oluşturması mümkündür” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri’nin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Özcan, deprem sonrası müdahalede yaşanan koordinasyon eksikliklerinin, çadır krizlerinin ve yurttaşların günlerce enkaz altında bekletilmesinin hafızlardaki tazeliğini koruduğunu ifade etti.

Milletvekili Özcan, Bakan Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri’nden çıkarılan dersler ışığında son 2 yılda, 1. derece deprem bölgesi Muğla’da ne gibi ek önlemler alınmış, depreme direnci arttıran hangi politikalar hayata geçirildiğini sorarken, “Muğla’da başta hastaneler ve okullar olmak üzere kamu binalarının depreme direnci açısından risk durumunu belirleyen son çalışma ne zaman yapılmıştır? Muğla’da enerji ve iletişim alt yapısının depreme dayanıklılığını ölçen son çalışma ne zaman yapılmıştır? Bu çalışma doğrultusunda atılan adımlar nelerdir? Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınası sonrasında deprem ve tsunami riski ile ilgili ivedilikle bir tedbir alınmamasının nedeni nedir” sorularını da yanıt aradı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.