Dolar 35,9677
Euro 37,1790
Altın 3.307,49
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 6°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
6°C
Hafif Yağmurlu
Paz 6°C
Pts 6°C
Sal 8°C
Çar 9°C
Reklam

Yarışmacılar ‘TechXtile Challenge Seminerleri’nde buluştu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen 6. TechXtile Challenge, tekstil sektöründe inovasyon ve girişimciliği teşvik etmeye devam ediyor.

Yarışmacılar ‘TechXtile Challenge Seminerleri’nde buluştu
24 Ocak 2025 11:00

BURSA (İGFA) – Bursa’nın tekstil sektöründeki stratejik önemi ele alınan seminerlerde şehrin güçlü üretim altyapısı ve yenilikçi girişimleri destekleyen ekosistemi, sektörel dönüşüm için büyük bir fırsat olarak değerlendirildi.

Katılımcılar, TechXtile Challenge gibi organizasyonların sadece bireysel başarıları değil, aynı zamanda sektörel gelişimi desteklediğini dile getirirken aynı zamanda sektörün yenilikçi fikirler geliştirmesi için bir ekosistem yaratma platformu olduğunu vurguladı. Program Koordinatörü Ufuk Batum, “Bursa, tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektörü içinde barındırarak sektörel dönüşüm için fırsat ve girişimcilerin projelerini hem bölgesel hem de uluslararası arenada konumlandırmaları için önemli bir zemin sunuyor.” dedi.

TAKIM ÇALIŞMASININ GÜCÜ VE SEKTÖREL İNOVASYON VURGULANDI

Yarışma kapsamında katılımcılara takım çalışmasının önemi ve sektörde fark yaratma stratejilerine dikkat çeken Batum, “Problemleri anlamada ve çözüme ulaşmada ekip çalışmasının etkisi büyük. Yarışma kapsamında takımlar, yatırımcı sunumlarında güçlü bir duruş sergileyebilmeli ve projelerinin pazar içerisindeki yerini net bir şekilde ifade edebilmelidir.” dedi. Ayrıca, katılımcılara etkili bir ‘Pitch Deck’ sunumu hazırlamanın temel prensiplerini aktardı. Batum, “Takım, yalnızca işin teknik tarafını yürütmekle kalmayıp, aynı zamanda yatırımcıların gözünde güven ve stratejik bir uyum sergilemeli. Yatırımcılar için bir takımın sinerjisi ve uyumu, projeye olan inançlarını pekiştiren en önemli unsurlardan biridir. Ayrıca, geliştirilen projelerin inovatif olduğu kadar uygulanabilir ve pazarlanabilir olması da yatırımcıları ikna etmek açısından büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

SEKTÖR BEKLENTİLERİ MASAYA YATIRILDI

Seminer programları kapsamında düzenlenen “Yarışmacıların Sektörden Beklentileri” başlıklı oturumda katılımcılar, tekstil sektöründeki yenilikçi iş modellerinin geliştirilmesi, yatırımcılarla daha şeffaf ilişkilerin kurulması ve girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi gibi konular üzerinde durdu. Batum, bu bağlamda sektördeki tüm aktörlerin iş birliği içinde olmasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Girişimciler kadar yatırımcıların da sektörel dinamiklere uygun bir vizyon geliştirmesi gerekiyor. Bu süreçte yatırımcıların yalnızca finansal destek sağlayıcı olarak görülmemeli, girişimciler ile sektör aktörleri arasında bir köprü kurmak gereklidir. Bu sayede girişimciler, kendilerine uygun değerler taşıyan iş ortaklarıyla daha verimli iş birlikleri geliştirebilir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.