Dolar 35,5626
Euro 37,0135
Altın 3.096,32
BİST 10.029,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 11°C
Per 13°C
Cum 11°C
Reklam

İYİ Partili Milletvekili Türkoğlu, ‘Vakıf’ kiralarını sordu

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Vakıf kiralarının yüzde 300 ile 846 oranında arttırılmasına tepki göstererek, “Yüzde 846 kira artışı mı olur, el insaf!” dedi.

İYİ Partili Milletvekili Türkoğlu, ‘Vakıf’ kiralarını sordu
20 Ocak 2025 17:36

BURSA (İGFA) – İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kiralarını TBMM’de gündeme getirdi.

Milletvekili Türkoğlu, vakıf kiralarının yüzde 300 ile 846 oranında artırılmasıan tepki göstererek, “Devlet bile maksimum kira artışını yüzde 60.45 olarak belirlemişken, Vakıflar Genel Müdürlüğü hangi olmayan kriteri baz almıştır?” diye sordu.

“Devlet kiracısına, ‘Paranız yoksa çıkın!’ diyemez” ifadesini kullanan Türkoğlu, Vakıf taşınmazlarında kiracı olan özellikle emekli, asgari ücretli, dar gelirli aileler ve küçük esnafın büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

Türkoğlu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’nın cevaplandırması talebiyle TBMM’ye verdiği 7 maddelik önergesinde şu şoruları yöneltti:

“SORU 1- Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kira artış oranları hangi kriterlere göre belirlenmektedir? Devlet bile maksimum kira artışını Aralık 2024’te yüzde 60.45 olarak belirlemişken, Vakıflardaki artış oranlarında enflasyon, gelir düzeyi veya kiracıların ekonomik durumu gibi faktörler neden dikkate alınmamaktadır?

SORU 2- 2025 yılında bazı kiracılara yüzde 846 oranında kira artışı yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu artış oranı hangi gerekçelere dayanmaktadır?

SORU 3- Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmazlarda kiracı olan özellikle emekli, asgari ücretli, dar gelirli aileler ve küçük esnaf için farklı bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? Bu gruplara yönelik özel bir kira artış politikası uygulanacak mıdır?

SORU 4- Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülklerine yatırım yaparak bu mülkleri yaşanabilir hale getiren kiracılara yönelik olarak, yapılan masrafların kira artışlarında dikkate alınması düşünülmekte midir?

SORU 5- Devletin, Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına yönelik fahiş kira artışlarına müdahale ederek, kira artışlarının sınırlanması veya makul seviyelere çekilmesi yönünde bir düzenleme yapması planlanmakta mıdır?”

SORU 6- 2024 ve 2025 kira artışlarına yönelik olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yapılan itirazların sayısı kaçtır? Bu itirazların ne kadarı olumlu sonuçlandırılmıştır?

SORU 7- Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, kiracıların mağduriyetlerini gidermek ve bu süreci daha şeffaf hale getirmek için hangi adımlar atılacaktır?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.