Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Türkiye birincisi!
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, Academic Ranking of World Universities (ARWU) alan bazlı sıralamasında büyük bir başarıya imza attı.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, Academic Ranking of World Universities (ARWU) alan bazlı sıralamasında büyük bir başarıya imza attı. Tekstil Mühendisliği Bölümü, sıralamada, Türkiye’de birinci olurken dünyada da 26’ncı sıraya yerleşerek global ölçekteki başarısını bir kez daha kanıtladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Bahadır Ünal ve bölüm yöneticilerini makamında ağırlayarak tebrik etti.
Ege Üniversitesinin uluslararası mecralarda gün geçtikçe marka değerinin daha fazla yüksekliğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, etkisini dünyaca ünlü sıralama kuruluşlarının hazırladığı raporlarda göstermeye devam ediyor. Tekstil Mühendisliği bölümümüz, ARWU tarafından yayınlanan sıralamada Türkiye’de birinci olurken dünyada da ilk 30 üniversite arasına girerek 26’ncı olma başarısını gösterdi. Bu uluslararası başarı, Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün eğitim kalitesinin, bilimsel katkılarının ve sektörel iş birliğinin de kanıtı oldu. Bölümümüz hem Türkiye’nin tekstil sektörüne nitelikli mühendisler kazandırıyor, hem de küresel ölçekte bilimsel araştırmalarla fark yaratıyor. Emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
“Sektörde öncü eğitim kurumu”
Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zümrüt Bahadır Ünal, “Bölümümüz, ARWU tarafından belirlenen kriterlerde güçlü bir performans sergileyerek sıralamada üst sıralarda yer almayı başardı. Bölüm akademisyenlerinin Q1 kategorisindeki dergilerde yayımlanan makaleleri, bu makalelere yapılan atıfların sayısının yüksek olması ve uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen yayın ve projeler, bölümün bu başarısındaki önemli etkenleri oldu. Ayrıca sektörle yapılan iş birlikleri ve bu projelerin ekonomik çıktıları, bölümün başarısını pekiştiren unsurlar arasında yer alıyor. Bölümüz, kurulduğu günden itibaren 4 binin üzerinde mezun vermiş, yüzde yüz İngilizce eğitim veren, sektörde öncü konumunda bir bölümdür. Öğrencilerimize Tekstil Teknolojileri, Tekstil Kimyası ve Terbiyesi, Konfeksiyon alanlarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim fırsatları sunuyoruz. Yakaladığımız bu uluslararası başarıyı; sürdürülebilirlik, inovasyon, ve akademik mükemmeliyet ilkeleri ile ileri taşımayı hedefliyoruz” dedi.
ARWU değerlendirme kriterleri arasında; Dünya Çapında Akademik Kadro, Dünya Çapında Akademik Çıktılar, Yüksek Kaliteli Araştırma, Araştırma Etkisi, Uluslararası İş Birliği gibi başlıklar yer alıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı