Dolar 34,8763
Euro 36,7528
Altın 3.039,74
BİST 10.140,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Cum 10°C
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 10°C
Reklam

Konya Bilim Merkezi’nde “Internet Computer ve Smart Contract Yazma” Eğitimi Düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Innovative Technology Developer Topluluğu, ICP Hub Turkey iş birliğiyle düzenlenen “Internet Computer ve Smart Contract Yazma” eğitimi, Konya Bilim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe Konya’dan ve çevre illerden teknoloji ve yazılım dünyasına ilgi duyan gençler katıldı.

Konya Bilim Merkezi’nde “Internet Computer ve Smart Contract Yazma” Eğitimi Düzenlendi
9 Aralık 2024 23:11
77

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi ev sahipliğinde Internet Computer ve Smart Contract Yazma eğitimi verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, Innovative Technology Developer Topluluğu, ICP Hub Turkey’in iş birliğiyle Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Konya ve çevre illerdeki üniversite öğrencilerini, yeni mezunlar ile teknoloji, yazılım ve mühendislik meraklılarını bir araya getirdi.

Blockchain ve web3 teknolojileri hakkında hem teorik hem de uygulamalı bir öğrenme deneyimi sunan etkinlik boyunca uzman Barbaros Emre Alagöz ve Yusuf Utkurak, blockchain dünyasının temel taşları olan akıllı kontratlar, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Internet Computer (ICP) teknolojisi gibi kritik konularda katılımcılara rehberlik etti. Teorik eğitimin ardından düzenlenen uygulamalı workshop, katılımcıların ilgisini çekti.

Motoko programlama diliyle merkeziyetsiz bir uygulama geliştirme deneyimi sunulan ikinci bölümde ise, katılımcılar rehber eşliğinde kendi akıllı kontratlarını yazdı ve testnet üzerinde deploy işlemi gerçekleştirdi. Bu deneyim, katılımcılara blockchain teknolojisinin pratik yönlerini birebir deneyimleme fırsatı sundu.

Yazılım ve mühendislik alanlarına ilgi duyan gençler, eğitimler sayesinde blockchain teknolojisinin sektörel önemi ve kariyer fırsatları hakkında bilgi edindi. Ayrıca başarılı projeler ödüllendirilerek katılımcıların motivasyonu artırıldı ve bu alanda ilerlemeleri teşvik edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.