Dolar 34,2906
Euro 37,1106
Altın 3.023,91
BİST 8.945,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 19°C

Ege Üniversitesi URAP başarısını sürdürdü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyette bulunan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı’nın 2024-2025 Türkiye sıralaması açıklandı.

Ege Üniversitesi URAP başarısını sürdürdü
28 Ekim 2024 12:38
148

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyette bulunan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı’nın 2024-2025 Türkiye sıralaması açıklandı.

Türkiye’deki 190 üniversitenin analiz edildiği raporda başarısını sürdüren Ege Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 8’inci, genel sıralamada 10’uncu tıp fakültesi olan yükseköğretim kurumları içinde ise 7’inci oldu. Sıralamada Ege Üniversitesi makalede 150, atıfta 151, bilimsel dokümanda 151, doktorada 162, öğretim üyesi başına düşen öğrencide 62, Uluslararası iş birliğinde 88, yurt içi iş birliğinde 60, TÜBİTAK projelerinde ise 33 puan toplayarak toplamda 856 puana ulaşmayı başardı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip öğrenci odaklılıkta ödüllü, araştırma üniversitemiz bir yandan eğitim öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da bilimsel üretimine devam ediyor. URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından hazırlanan ulusal sıralamada üniversitemiz, devlet üniversiteleri arasında 8’inci, tıp fakültesi olan yükseköğretim kurumları içinde  7’inci, genel sıralamada ise 10’uncu sırada yer aldı. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra dünyanın önde gelen yükseköğretim kuruluşlarından birisi olma hedefiyle akademik faaliyetlerimizi, eğitim, bilim, teknoloji ve girişimcilik temelli sürdüreceğiz.  Cumhuriyetin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklandığımız bu süreçte ülkemizin öncü bir araştırma üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımızı daha nitelikli hale getirip, hem literatüre hem de insanlığın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Akademik çalışmalarıyla bilim üretme motivasyonumuza katkı sunan mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında 190 üniversite yer aldı. Bu yıl, üniversitelerin akademik performansını özetleyen URAP 2024-2025 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayımladığı veriler kullanıldı. URAP Türkiye sıralamasında, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ortak makale, yurt içi ortak makale ile TÜBİTAK’tan alınan proje sayıları ve makale, atıf ve doktora öğrenci oranı gibi göstergelere yer verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.