Dolar 34,2863
Euro 37,0253
Altın 3.028,14
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pts 20°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C

Alanya’da Yabancı Sorunları Derneği kuruldu

Alanya’da yerleşik yabancıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan Yabancı Sorunları Derneği, Dernek Başkanı Sadri Bayat liderliğinde faaliyetlerine resmi olarak başlad

Alanya’da Yabancı Sorunları Derneği kuruldu
27 Ekim 2024 12:52
84

Mustafa ÇAKAR / ANTALYA (İGFA) – Yerleşik yabancıların sorunları çözümü için Alanya’da Yabancı Sorunları Derneği kuruldu.

Alanya’da yerleşik yabancıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan dernek, ikametgah, oturma izni, vatandaşlık başvuruları, Emlak Danışmanlık hizmeti vs gibi konularda Alanya da yabancılara destek olmayı; aynı zamanda emlak sektöründeki fahiş fiyat artışları ve aidat sorunları gibi çözüm bekleyen meseleleri ele almayı hedefledi.

Alanya İlçe Başkanı Sadri Bayat, Yardımcısı Aleksei Smirnov ve Kadın ve Çocuk Derneği Alanya İlçe Başkanı Yana Zabrudskaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bu sorunlar detaylıca masaya yatırıldı. Özellikle, hızla yükselen emlak fiyatlarının ve yüksek aidat bedellerinin yabancılar üzerindeki olumsuz etkisi, kapsamlı bir şekilde tartışılarak çözüm yolları konularına değenildi.

Sadri Bayat, derneğin mazbatalarının İstanbul’daki genel merkezden alınmasıyla birlikte resmi çalışmalarına başladığını belirtti. Toplantıya katılan tüm temsilcilere teşekkür eden Bayat, “Yabancıların yaşadığı zorluklara çözüm üretmek için her adımı titizlikle atacağız. Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” , sözleriyle derneğin çözüm odaklı güçlü duruşunu bir kez daha ifade etti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.