Dolar 34,2863
Euro 37,0253
Altın 3.028,14
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Cem Vakfının çalıştayında Büyükakın’a yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor

Cem Vakfının çalıştayında Büyükakın’a yoğun ilgi
26 Ekim 2024 14:42
68

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı Stratejik Vizyon Çalıştayına ev sahipliği yapıyor. Darıca Balyanoz Eğitim Tesislerinde gerçekleşen çalıştayın açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek, Cem Vakfı Genel Müdürü Kadir Polat, Büyükşehir Başkan Vekili Hasan Soba, Büyükşehir Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül, Cem Vakfı Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.

 

BÜYÜKAKIN: “BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVECEĞİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, yoğun ilgi ile karşılandığı toplantıda şunları söyledi: “İnşallah burada yapacağınız çalışma; geleceğin Türkiye’si için, 21.yüzyılın Türkiye’si için, Yeni Türkiye için hayırlara vesile olur. Çünkü sivil tarafta da halk tarafında da yeni bir mutabakat lazım, yeni bir konsensüs lazım. Yeniden birlikteliği sağlamamız gerekiyor. Bunu nasıl sağlayacağız, birbirimizi severek. Nasıl seveceğiz, selamı yayarak. Selamı yaymak ne demek aradaki mesafeleri kaldıracağız. Safları sıkılaştırmak için birbirimizi tanımaya gayret edeceğiz. Gayretin neticesi Allah’ın takdiridir”.

 

“HZ.ALİ’Yİ ANLAMAK KOLAY MESELE DEĞİL”

Programda konuşan Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, “Ehli beyti sevmek bir nasip meseledir. Hz.Ali’yi anlamak öyle kolay bir mesele değil. Çünkü Hz.Peygamberimiz buyuruyor ki; ben ilmin şehri isem kapısı Ali’dir. O kapıdan içeriye girmeyen kişilerin o ilim ve irfan meclisinden yer bulmaları mümkün değil. O nedenle Hz.Ali aslında gönül dünyamızda Anadolu irfanının en önemli taşlarından birisidir. Bizlere rehber olması açısından O’nu anlamak gerçekten çok önemli” dedi.

 

KOCAELİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Cem Vakfı Genel Başkanı Ahmet Rasim Tükek ise, “Cem Vakfı olarak barış ve kardeşlik değerlerinin yaşatılması için tüm toplum kesimlerini birlik içerisinde olmaya çağırıyor, terör karşısında tek vücut olmaya çağırıyorum. Bu çalıştay hem Cem Vakfının geleceği hem de Alevi toplumunun değerlerini daha sağlam bir temele oturtmak açısından önemli bir fırsattır. Vakfımızın temel hedefi alevi inancının özü olan sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış değerlerini geniş kitlelere anlatmak ve toplumsal yapının bu değerlere dayalı gelişmesine katkı sunmaktır. Alevilik Allah’ın varlığına ve birliğine, Kur’an-ı Kerim’e, peygamberimiz Hz.Muhammet’e ve Hz.Ali’ye bağlı, ehli beytin yolunu izleyen bir inanç ve yaşam biçimidir. Bu çalıştayımızda Cem Vakfı ve Alevi toplumunun geleceğini aydınlatacak adımlar atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Genel Başkan Tükek, çalıştaya katkılarından dolayı Başkan Büyükakın’a plaket takdim ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Cemevleri Türkiye’ye örnektir. Sayın Büyükşehir Belediye başkanımıza katkılarından ve hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.