Dolar 34,2384
Euro 37,0933
Altın 3.005,86
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Yanlış oyuncak tercihi çocuklarınızı olumsuz etkileyebilir

Çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip olan oyuncaklar, doğru seçim yapılmadığında tehlikeler barındırıyor. Ailelerin, oyuncak alırken göz önünde bulundurması gereken bazı önemli noktalar konusunda uzmanlar uyarılarda bulunuyor.

Yanlış oyuncak tercihi çocuklarınızı olumsuz etkileyebilir
24 Ekim 2024 17:30
59

Gamze NAR / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) – Her oyuncağın, üzerinde belirtilen yaş aralığındaki çocuklara göre tasarlandığını belirten uzmanlar, “Ailelerin, oyuncak alırken bilgi kartını okumaları güvenlik ve uygunluk açısından kritik öneme sahiptir. Oyuncakların güvenlik standartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. CE ve ASTM gibi sertifikalara sahip oyuncaklar, güvenli bir seçenek sunar.” diyor.

“OYUNCAĞIN YAPILDIĞI MALZEME ÖNEMLİ”

Uzmanlar ayrıca, “Oyuncakların yapıldığı malzemelerin sağlığa zararlı olmaması büyük önem taşır. Plastik oyuncaklarda zararlı kimyasalların bulunmaması gerektiği unutulmamalıdır. Küçük parçalar içeren oyuncaklar, özellikle küçük çocuklar için tehlikeli olabilir. Bu nedenle, küçük çocuklar için büyük ve tek parça oyuncakların tercih edilmesi gereklidir. Eğitici oyuncaklar, çocukların motor becerilerini ve yaratıcılığını geliştirmeye yardımcı olabilir. Ailelerin, oyuncakların eğitici özelliklerini değerlendirmesi önemlidir.” diye vurguluyor.

“RENK VE TASARIMLAR ÇOCUKLARA GÖRE OLMALI”

Dayanıklı ve kaliteli oyuncakların daha uzun süre kullanılacağını diye dile getiren uzmanlar, “Aileler, oyuncakların dayanıklılığına dikkat ederek uzun ömürlü seçimler yapmalıdır. Çocukların ilgisini çekecek renkler ve tasarımlar, oyuncakların tercih edilmesinde önemli bir rol oynar. Görsel çekicilik, çocukların oyuna olan ilgisini artırır. Çocuğun ilgi alanlarına uygun oyuncaklar seçmek, oyunun daha keyifli hale gelmesini sağlar. Ailelerin, çocuklarının hobilerine yönelik oyuncaklar tercih etmesi gerekir.” ifadeleriyle ebeveynlere tavsiyelerde bulunuyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.