Dolar 34,2349
Euro 37,0690
Altın 3.014,41
BİST 8.885,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 19°C

MEB’den 81 İl’e 10 Kasım yazısı

Millî Eğitim Bakanlığınca, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla 81 il valiliğine yazı gönderildi. Hafta etkinliklerinin birinci ara tatile denk gelmesinden ötürü 10-16 Kasım Atatürk Haftası 4-8 Kasım’da gerçekleştirilecek.

MEB’den 81 İl’e 10 Kasım yazısı
22 Ekim 2024 14:22
70

ANKARA (İGFA) – 10-16 Kasım aralığındaki Atatürk Haftası birinci ara tatile denk geldiğinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatırlanacağı bilimsel toplantı, konferans, sergi, yarışma, tiyatro gibi anma etkinliklerinin 4-8 Kasım’da gerçekleştirileceği, 10 Kasım Pazar günü ise öğrenci, öğretmen, eğitim kurumu yöneticisi ve velilerin katılımıyla anma etkinliklerinin düzenleneceği bildirildi.

Millî Eğitim Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” konulu yazıda, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, cumhuriyetin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 10 Kasım’da ebediyete intikal edişinin 86. yıl dönümünde milletçe özlemle yad edileceği hatırlatıldı.

Yazıda, bir asır önce İstiklal Harbi’ni başlatarak Anadolu topraklarına gömülmeye çalışılan bu milletin önünde yeni bir ufuk açan, bir yıl önce 100. yaşı iftiharla kutlanan cumhuriyeti genç nesillere, genç nesilleri de öğretmenlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletin en önemli değerlerinden biri olduğu vurgulandı.

Binlerce yıllık tarihî süreklilik içindeki son devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun kurucusuna sahip çıkmanın herkesin görevi olduğu ifade edilen yazıda, şunlar kaydedildi: “Türkiye’nin asıl gücü insanımızın birliği, beraberliği, kardeşliği ve bundan kaynaklanan cesaretidir. Cumhuriyete sahip çıkmak ve cumhuriyeti bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz çalışmanın gerekliliği aşikârdır. Bu mücadeleyi her bir insanımız kendi bulunduğu yerde, kendi bulunduğu vazifede, kendi sorumluluk alanında vermelidir.”

Yazıda, bu bilinci diri tutmanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın yollarından birinin ise ecdadın güçlü yönlerini yansıtarak geleceği aydınlatan bir ışık haline getirecek ve öğrencilere ilham olacak etkinliklere eğitim kurumlarında yer vermek olduğu vurgulandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.