Dolar 34,4838
Euro 36,2362
Altın 2.960,88
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 10°C

İzmir Torbalı’da teşvikli tarlalarda pamuk hasadı

Pamukta İyi Tarım Uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlayan İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Torbalı ilçesinde 15 üreticiye, 3 bin dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları desteği verildi.

İzmir Torbalı’da teşvikli tarlalarda pamuk hasadı
21 Ekim 2024 16:26
123

İZMİR (İGFA) – İzmir’in Torbalı ilçesinde iyi tarım uygulamaları kapsamında destek verilen tarlalardaki pamukların hasadı yapıldı.

Hasadı yerinde inceleyen İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün İzmir’de bu yıl İyi Tarım Uygulamaları ile ilgili 5 projeye destek verdiğini anımsatarak, “Tarımın İyisi, Pamuğun Kalitelisi de bu projelerden bir tanesi. Proje ortaklarımız olan Tariş ve İyi Tarım Uygulamaları Derneği ile birlikte üreticilerimizin öncelikle toprak ve su analizlerini yaptık. Sulama ve bitki besleme işlemleri için bu sonuçlara uygun olarak yönlendirdik. İş Sağlığı ve Güvenliği, Yetiştiricilik ve Bitki Hastalık-Zararlıları konusunda eğitimler de vererek tohumdan hasada kadar ürünlerinin sağlıklı ve iyi bir kalitede yetişebilmesi için süreci takip ettik” diye konuştu.

Sertifikasyon kuruluşunun da yetiştirme süreci boyunca tüm kontrolleri gerçekleştirdiğini ifade eden Şahin, danışmanlık, analiz masrafları ve sertifikasyon bedelinin tamamen proje ile karşılandığını söyledi. İyi tarım uygulamaları çerçevesinde yapılan tarımın sürdürülebilir bir tarım olduğunu, hem toprağı hem üreticiyi koruduğunu vurgulayan Tariş Pamuk Birliği Genel Müdür Vekili İsmail Peker; “Sahada mühendislerimizle birlikte üreticilere süreç boyunca destek verdik. İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaşmasını, böyle projelerin diğer bölgelerde de uygulanarak kapsamının genişletilmesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.