Dolar 34,2421
Euro 37,2244
Altın 2.987,24
BİST 8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 20°C

NEOHUB ve Oxentia iş birliğinde TRUK Hızlandırma Programı ile sürdürülebilirlik odaklı girişimler küresel pazarlara açılıyor

Sürdürülebilirlik odaklı girişimlerin küresel pazarlara açılmasını destekleyen uluslararası girişim hızlandırma programı TRUK’ın lansmanı, 17 Ekim, 2024 tarihinde, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirildi.

NEOHUB ve Oxentia iş birliğinde TRUK Hızlandırma Programı ile sürdürülebilirlik odaklı girişimler küresel pazarlara açılıyor
18 Ekim 2024 15:08
71

sürdürülebilirlik odaklı girişimler küresel pazarlara açılıyor

DenizBank’ın yeni nesil iştiraki NEOHUB ve Birleşik Krallık’ta inovasyon ve teknoloji odaklı faaliyet gösteren Oxford Global Danışmanlık Şirketi Oxentia iş birliği ile, İngiltere ve Türkiye arasındaki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen hızlandırma programı TRUK, finans dünyası ve girişimcilik ekosisteminin katılımıyla gerçekleşen lansmanla kamuoyuna tanıtıldı.

Sürdürülebilirlik odaklı girişimlerin küresel pazarlara açılmasını destekleyen uluslararası girişim hızlandırma programı TRUK’ın lansmanı, 17 Ekim, 2024 tarihinde, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirildi. 

Dört ay Türkiyebeş ay Birleşik Krallık ekiplerinin rehberliğinde yürütülen; mentorluk, ağ oluşturma, küresel çapta eğitimler ve özel danışmanlığı kapsayan programı başarıyla tamamlayan girişimciler, Oxtech Ventures tarafından yatırım almaya hak kazanacak. 

“Sürdürülebilirliğe odaklı start-uplar ekonomik büyümeye sağlıyor”

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş konuşmasında, sürdürülebilirlik odaklı start-upları küresel pazarlara açılmaları için destekleyen TRUK programını desteklemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “DenizBank olarak finans sektörünün, yeşil ekonomiye geçiş sürecinde üstlendiği dönüştürücü rolün bilincindeyiz. 2021’den bu yana tarım, KOBİ’ler, yenilenebilir enerji, kadınların ekonomiye katılımı ve genç girişimcileri desteklemek gibi hem çevresel hem sosyal pek çok alanda yaklaşık 8 Milyar Dolar kaynak sağladık. Sürdürülebilirlik temasına odaklanan start-upların geleceğimize ve ekonomik büyümeye sağlayacakları katkıya olan inancımız tam; onların yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“İnovasyon ve sürdürülebilirlik bizim için olmazsa olmaz”

NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam, “Bu program ile sadece girişimcilere yatırım yapılmasına odaklanmıyoruz; onları sürecin başından itibaren her aşamada destekliyoruz. NEOHUB olarak inovasyon ve sürdürülebilirlik alanları bizim için olmazsa olmaz. Bugüne kadar KOBİ’lere karbon ayak izi yönetimi hizmeti sunan Erguvan’a yatırımımız ve İzmir Tarım Teknoloji ortaklığımız ile kaslarımızı güçlendirdik. TRUK Hızlandırma Programı ile birlikte de bu alandaki çalışmalarımızı daha da ileri taşıyoruz” dedi.    

“Girişimlerimiz global pazarlara açılacak”

Oxtech Venture Yönetici Ortağı Siret Ünsal ise bu iş birliğinin girişimcilere sunduğu fırsatların önemine vurgu yaparak, “Girişimcilik dünyasında başarı, gerekli sermayenin yanında değer katan partnerler ve tamamlayıcı network’e erişimle mümkün. TRUK Hızlandırma Programı, girişimcilere bu olanakları sağlayacak ve girişimlerimizin İngiltere pazarı başta olmak üzere global pazarlara açılmalarını ve büyümelerini hızlandıracak” dedi.

“Programımız, girişimlerin muazzam potansiyelini ortaya çıkardı”

Oxentia Genel Müdürü Steve Cleverley, programın iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirdiğinin altını çizerek, “NEOHUB ile kurduğumuz ortaklık, Türk start-uplarının küresel açılımını desteklemek adına son derece önemli. Türkiye’den çıkan ve birçoğu yenilikçi teknolojiler üzerine inşa edilen, halihazırda kendi iç pazarlarında başarıya ulaşmış girişimlerin muazzam potansiyelini ortaya çıkarmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.