Dolar 34,2422
Euro 37,2379
Altın 2.993,43
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Başkan Mustafa Turan Muhtarlar Günü’nü Kutladı

Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve muhtarların katılımın sağladığı programda Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Belediye Başkanı Mustafa Turan’a plaket takdim etti.

Başkan Mustafa Turan Muhtarlar Günü’nü Kutladı
18 Ekim 2024 18:17
81

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, muhtarlar günü nedeniyle organize edilen programda muhtarlarla biraraya geldi. Muhtarlar gününü kutlayan Başkan Turan; “Özü sözü bir olmayı, insanların dertleri ile dertlenmeyi, karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm bulmayı kendilerine görev edinen ve bu görevleriyle birlikte toplumda barışın, huzurun ve teminatı olan muhtarlarımızla geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da birlikte şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve muhtarların katılımın sağladığı programda Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Belediye Başkanı Mustafa Turan’a plaket takdim etti.

  

6 görev sürecindeki çalışmalar hakkında genel bilgiler veren Başkan Turan, temel belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra giderek derinleşen ekonomik krize ve enflasyona karşı emeklimizi, öğrencimizi, dar gelirli vatandaşımızı destekleyici sosyal belediyecilik faaliyetlerimize de öncelik verildiğini belirtti.

 

13 milyon liralık tasarruf ettik

Başkan Turan; “Başından beri gelirlerimizi düzenlemek fuzuli olan giderlerimizi törpülemek önceliğimiz oldu. Gerekli tedbirlerimizi alıp ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Gelir-gider tablosunda sağladığımız dengenin bir sonucu olarak ayda ortalama yakaladığımız 13 milyon liralık tasarruf sayesinde en azından personelinin emeğinin karşılığını gününde ve vaktinde ödeyebilen bir noktada olduk. Ancak gerçekçi olmak gerekirse mevcut tablonun sürdürülebilir olması için öncelikle faiz yükü sürekli artan borçların ödenmesi gerekmektedir. Çünkü belediyemizin geçmişten beri SGK’ya olan borcuna her ay 15 milyon lirayı aşan şekilde faiz borcu eklenmektedir.  Her ne kadar esnafımıza olan piyasa borcumuzu ve resmi kurum borçlarımızı azaltmış olsak da bizim göreve başladığımız günkü belediye borcumuzu açıkladıktan sonra gelen faturalar, faiz yükü, elektrik ve personel giderlerinde elimizde olmayan şekilde artışlar, İller Bankası’nda yapılan kaynağında kesinti ile birlikte sürdürülebilirliği zor bir tablo bizi beklemektedir.

 

Her kuruş kaynağımızı en iyi şekilde hesaplıyor, en iyi şekilde değerlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz

 

440 milyon liraya yaklaşan bir borç yükü ile başladığımız görev dönemimizde mevcut tabloda borç miktarımız yaklaşık 560 milyon liraya ulaşmıştır. Bu artışın en büyük kısmı 91 milyon lirayla SGK borcunun faiz yükü ve görev dönemimizin başında çekmiş olduğumuz krediden kaynaklanmaktadır. Piyasaya yani esnafımıza olan borcumuzu azaltırken yeni borç yaratmamaya özen gösteren, tasarrufu öncelikli tutan bir anlayışla ilerliyoruz. Ancak her ay belediye binasının kapısını açar açmaz, hiçbir şey yapmadan ortalama 15 milyon lira faiz yükünün borcumuza eklendiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu noktada kaderimize razı oturup beklemiyoruz elbette. SGK’ya olan borcumuzu ödemek adına borç karşılığında takas için mal bildiriminde bulunduk. Belediye hizmetlerinin sürdürülebilirliği, Ödemiş’in yeni hizmetlerle buluşturulması noktasında SGK borcu konusunun gündemimizden bir an önce çıkması gerekiyor. Türkiye’deki pek çok belediyenin boğuştuğu bu sorunun çözümü için bizler de çalışma arkadaşlarımızla çareler üretmenin gayreti içindeyiz. Merkezi yönetimin de halka en yakın hizmet birimi olan belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili bu sorununa makul ve bilimsel bir çözüm geliştirmesi gerekiyor. Böyle devam ederse mevcut gelir yapısı ile hiçbir belediye finans yönetimini sağlıklı şekilde sağlayamaz. Bu gerçeği de göz ardı etmememiz gerekiyor. Bu noktada gerek hemşehrilerimizin gerekse de siz kıymetli muhtarlarımızın gönlü rahat olsun; her kuruş kaynağımızı en iyi şekilde hesaplıyor, en iyi şekilde değerlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doktor Cemil Tugay’ın destekleriyle pek yakında bu sorunları da aşarak yeni hizmet ve projelerle halkımızın yanında olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyemizin gücünü de merkezde ve kırsalda en iyi şekilde hissettireceğiz ” dedi.

 

Belediye projeleri ve çalışmaları hakkında genel bilgilerin verildiği toplantı sonrası katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.