Dolar 34,2294
Euro 37,2179
Altın 2.989,83
BİST 8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Takeda Türkiye sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde, Tohum Otizm Vakfı’nın “Her Sınıf Bir Tohum” projesine destek oldu.

243 yıldır yaşamları iyileştirmek için çalışmalarını yürüten Takeda, yeni tedavi yöntemleri geliştirirken, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarını sürdürüyor. 80 ülkede faaliyet gösteren firma sosyal sorumluluk politikası çerçevesinde bulunduğu toplumların ihtiyaçlarına yönelik projeler hayata geçiriyor. 

Takeda Türkiye sürdürülebilirlik çalışmaları çerçevesinde, Tohum Otizm Vakfı’nın “Her Sınıf Bir Tohum” projesine destek oldu.
17 Ekim 2024 15:00
61

243 yıldır yaşamları iyileştirmek için çalışmalarını yürüten Takeda, yeni tedavi yöntemleri geliştirirken, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarını sürdürüyor. 80 ülkede faaliyet gösteren firma sosyal sorumluluk politikası çerçevesinde bulunduğu toplumların ihtiyaçlarına yönelik projeler hayata geçiriyor. 

Global düzeyde olduğu gibi, Türkiye’de de değer yaratan projeler geliştiren Takeda, son olarak otizmli çocukların özel eğitim ile topluma kazandırılmasına öncülük eden Tohum Otizm Vakfı ile anlamlı bir projeye imza attı. Takeda Türkiye, Vakfın Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı alan çocukların eğitime erişimlerini artırmak ve devlet okullarında yer alan özel eğitim sınıflarına eğitim materyali sağlamak amacıyla yürüttüğü “Her Sınıf Bir Tohum” projesine destek vererek, daha fazla otizmli çocuğun nitelikli eğitimden faydalanmasına katkıda bulundu. Yapılan iş birliği kapsamında Sarıyer Uğur Erkey İlkokulu’ndaki özel eğitim sınıfı malzemeleri temin edilirken, sınıf öğretmenleri için özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin eğitimine yönelik bir program planlandı. Program çerçevesinde, özel eğitim öğretmenlerine “Dil ve İletişim Becerilerinin Öğretimi”; genel eğitim sınıfı öğretmenleri ve okul personeline “Otizmli Öğrencilerle Çalışmak”; öğrencilere ise “Akran Farkındalığı” eğitimleri verilecek. Ayrıca ilçe sakinleri, öğretmenler ve ebeveynler için “Otizmli Çocukların Özel Eğitimi” konulu eğitimler düzenlenecek. Yıl içinde öğretmenlerin bilgilerinin güncellenmesi, onlardan gelen geri bildirimlerin değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan öğretmen ağı ile de proje ayrıca desteklenecek.

 

Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Burçak Karakaya “21 yıldır otizmde bilinen tek çarenin erken tanı ve yoğun, sürekli eğitim olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Bugün ülkemizde eğitim çağındaki yaklaşık 700 bin otizmli çocuktan yalnızca 41.854’ü eğitime ulaşabiliyor. Tohum Otizm Vakfı olarak eğitim kurumlarımızda daha fazla öğrenciye burs imkânı sunabilmek ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan genel eğitim okullarındaki özel eğitim sınıflarında eğitim alan otizmli öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun eğitim araçları, teknoloji ürünleri gibi özel eğitim materyalleri temin etmek ve öğretmenlere, ailelere, okulda eğitim alan tüm öğrencilere ve okul yönetimine eğitim desteği vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu amaçla şimdiye kadar “Her Sınıf Bir Tohum” projesi ile Türkiye genelinde 42 ilde 186 özel eğitim sınıfını yeniledik, binlerce özel eğitim öğretmenine eğitimler verdik. Bugün de Takeda Türkiye ile bu ortak amaçta buluştuğumuz için sevinçliyiz. Umuyoruz ki, daha fazla kurum eğitimde fırsat eşitliği için bu projemize destek olur ve tüm Türkiye’de yenilenen özel eğitim sınıflarının sayısı destekçi kurumlarımızla birlikte hızla artar,” dedi. 

 

Otizmli çocukların eğitim süreçlerine katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Takeda Türkiye Genel Müdürü Ömür Mangaloğlu, Daha sağlıklı, daha parlak bir gelecek sunma vizyonumuz ile hastaların yaşam kalitesini artırırken sürdürülebilirlik odaklı projelerde, sivil toplum kuruluşları ile çeşitli iş birlikleri yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.  20 yılı aşkın süredir Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanılanması; tanı alan çocukların ve ailelerinin sağlık, eğitim, istihdam, bağımsız yaşam ve kaynaştırma gereksinimlerinin dünya standartlarında karşılanması amacıyla çalışmalarını sürdüren Tohum Otizm Vakfı ile aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmek Takeda Türkiye için çok değerli. Eğitimin, otizmli bireylerin toplumda kendilerini ifade edebilmeleri ve bağımsız bir yaşam sürdürebilmeleri için en güçlü araç olduğuna inanıyoruz. Vakfın; otizmli bireylerin eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla geliştirdiği bu önemli proje ile çocukların verimli bir eğitim dönemi geçirmesini dilerim,” dedi. 

 

16 Ekim tarihinde, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Sarıyer Uğur Erkey İlköğretim Okulu’nun yenilenen özel eğitim sınıfı ziyaretine Takeda Türkiye ve Tohum Otizm Vakfı yetkilileri katılım sağladı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.