Dolar 34,2822
Euro 37,2128
Altın 2.980,73
BİST 9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Gelecek kaygısı gençlerin korkulu rüyası oluyor

Türkiye’deki gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik belirsizlikler, işsizlik oranlarının yüksekliği gibi nedenler gençleri karamsarlığa itiyor. İşverenlerin deneyim talebi ise yeni mezun gençleri daha çok zorluyor.

Gelecek kaygısı gençlerin korkulu rüyası oluyor
26 Eylül 2024 17:52
198

BURSA (İGFA) – Türkiye’de artan yaşam maliyetleri ve daralan iş olanakları ile yüzleşen gençlerin iş bulma umudunu giderek azaltıyor. Mezun olduğu bölümde kariyer planı yapmakta zorlanan gençler kaygı ve endişeye düşüyor.

Giderek zorlaşan eğitim sisteminin, gençleri yoğun bir rekabet ortamına sokarak stres ve kaygı seviyelerini yükselttiğini belirten uzmanlar, özellikle sınavların gençler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu dile getiriyor.

Uzmanlar ayrıca sosyal medyanın, gençlerin yaşamlarına dair beklentilerini şekillendirirken, gerçeklikten uzak bir tablo sunduğunu, başarı hikayeleri ve mükemmel yaşamların, gençlerin kendilerini değersiz hissetmesine neden olduğunu ve bu durumun kaygıyı giderek derinleştirdiğini vurguluyor.

Gelecek kaygısıyla başa çıkmak için gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve destek almalarının önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar, psikolojik danışmanlık hizmetleri, üniversitelerdeki kariyer merkezi destekleri ve sosyal destek ağlarının, gençlerin bu süreçte daha güçlü olmalarına yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.