Dolar 34,0169
Euro 38,0176
Altın 2.827,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Uzman Psikolog Kartum, mevsimsel depresyona karşı uyardı

Mevsim geçişlerinin beden sağlığının yanı sıra ruh sağlığı üzerinde de etkileri bulunuyor. Uzmanlar, mevsimsel depresyona karşı vatandaşları uyarıyor.

Uzman Psikolog Kartum, mevsimsel depresyona karşı uyardı
18 Eylül 2024 15:38
105

BURSA (İGFA) – Mevsimsel depresyon, birçok kişinin karşılaştığı fakat farkında olmadığı sağlık sorunlarından biri olarak son yıllarda gündeme gelen önemli konulardan biri olarak gündemdeki yerini kullanıyor. Mevsim geçişlerinin beden sağlığı kadar ruh sağlığına da etkisi olduğunu kaydeden uzmanlar, bu süreçte yaşanabilecek depresyon haline karşı vatandaşları uyarıyor.

Mevsimsel depresyon ile ilgili Herkes Duysun’a konuşan Uzman Psikolog Uğur Kartum, mevsimsel depresyonun belirli bir mevsimle ilişkilendirilen ve genellikle kış aylarına doğru ortaya çıkan bir depresyon türü olduğunu belirtti.

Bu durumun genellikle mevsimsel duygu durum bozukluğu olarak adlandırıldığını ve enerji kaybı, fazla uyuma isteği ve ağırlık hissi gibi belirtileri olduğunu söyledi.

Uzman Psikolog Kartum, mevsimsel geçişlerin ruh halinde dalgalanmalara neden olabileceğine dikkat çekerek, bu dönemde kişilerin ağırlık hissi, aşırı uyuma isteği, halsizlik, sosyal yaşantıda geri çekilme veya iş hayatında problemler gibi belirtiler yaşayabileceklerini belirtti.

Mevsimsel depresyonun sık yaşanması durumunda psikolojik destek alınmasını öneren Uzman Psikolog Uğur Kartum, bu depresyonla baş etmek için ışık terapisi gibi tedavi seçeneklerinin bulunduğunu ve bu konuda uzman doktorlar tarafından belirlenmiş terapi ve ilaç tedavisinin yardımcı olabileceğini vurguladı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.