Dolar 34,4954
Euro 36,2629
Altın 2.962,32
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 10°C

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde teknik personele hizmet içi eğitim

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar’ın katılımıyla, tarımsal üretim planlama ve değişen bitkisel üretim destekleme programları hakkında teknik personele yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde teknik personele hizmet içi eğitim
18 Eylül 2024 19:06
155

BURSA (İGFA) – Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bitkisel üretim planlaması yeni destek modeli hakkında bilgilendirme yapmak için toplandıklarını belirterek, “Bakanlığımız bitkisel üretimde, balıkçılıkta ve hayvansal üretimde yeni bir destekleme modeline geçti. Bu sene henüz üretim sezonu başlamadan 3 yıl için hangi ürünlerin ne oranda destekleneceği belli oldu. Ayrıca üretim planlaması ve ÇKS kayıtları da başladı. Bununla ilgili sizlere detaylı bilgi verilecek, sizler de çiftçilerimize bu konuları eksiksiz aktarın” dedi.

Toplantıda Ziraat Mühendisi ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) İl Sorumlusu Oyanur Şahin konuyla alakalı sunum yaparak, yeni destekleme modeli ve mevzuat değişikliği ile alakalı bilgilendirme yaptı.

Bilgilendirme sonrasında teknik personel ile istişare yapıldı.

Tarımsal arazilerde azalma olması, nüfus artışı ve buna bağlı olarak artan gıda ihtiyacı, tarımsal üretim maliyetleri, iklim değişiklikleri, jeopolitik riskler gibi faktörler yeni bir tarımsal destekleme modeline ihtiyaç oluşturdu. ,

Bu kapsamda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilk kez üretim yılının başında verilecek olan destekleme rakamları açıklandı.

Ödemelere ilişkin kararın 3 yıllık süreyle açıklanmasıyla, çiftçilerimizin üretim kararı verirken alacakları destekleme rakamlarını bilerek üretim kararı vermelerinin sağlanması hedefleniyor.

Yeni destekleme modeli ile mevcut kaynakların daha etkin ve verimli kullanılarak kaliteli üretimin sağlanması, stratejik ürünlerde yeterliliğin arttırılması; havza modeli ile iklim değişimlerine uyumlu üretim ve tarıma dayalı sanayiye hammadde temininde sürdürülebilirliğin sağlanması amaçlanıyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.