Dolar 34,0169
Euro 38,0176
Altın 2.827,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Pelinsu Bulut Özer çocukların okula uyum sürecini kolaylaştıracak önerilerde bulundu

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ve uzun yaz tatilinin sona ermesiyle ebeveynler çocuklarının uyum sorunu yaşamalarını gözlemleyebilir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Pelinsu Bulut Özer çocukların okula uyum sürecini kolaylaştıracak önerilerde bulundu
10 Eylül 2024 13:55
81

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelinsu Bulut Özer, okula dönüş sürecinin çocuklar için daha kolay geçmesini sağlayacak önerilerde bulundu

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelinsu Bulut Özer, okula dönüş sürecinde yaşanan uyum sorunlarına dikkat çekti. Bulut Özer, ebeveynlerin planlı bir yaklaşım sergileyerek çocuklarına duygusal destek sunmalarının, okul dönüşünü kolaylaştırabileceğini vurguladı. Sakin ve planlı bir şekilde yönetilen okula dönüş sürecinin akademik ve sosyal başarıyı olumlu etkilediğini belirten Bulut Özer, çocukların uyum sürecini hızlandıracak bazı önemli adımları şu şekilde sıralıyor:

 

Ebeveynlere Öneriler:

  • Çocuğunuzla okula dönüş hakkında konuşun. Ne hissettiğini ve neler beklediğini sorun. İlkokul öğrencileri için bir takvim hazırlamak, çocuğunuzun ilk güne hazırlığını kolaylaştırabilir.
  • Eğer yeni bir öğretmen veya okul değişikliği varsa, çocuğunuzu önceden bilgilendirin ve mümkünse öğretmenle önceden tanıştırın.
  • Çocuğunuzla birlikte okul malzemelerini alın ve organize edin. Bu süreç, okul heyecanını artıracaktır.
  • Yatış ve kalkış saatlerini okul programına uygun olarak kademeli şekilde ayarlayın. Uyku düzenini erken oluşturmaya özen gösterin.
  • Okul başladığında günlük bir rutin oluşturun: Ödev, yemek, boş vakit ve aktiviteler için belirli zaman dilimleri ayarlayın.
  • Çocuğunuza sorumluluklar verin. Okul çantasını hazırlamak veya ev işlerine yardımcı olmak gibi küçük görevler, özgüvenini artıracaktır.
  • Çocuğunuzun özel gereksinimleri varsa, bu durumu öğretmenleriyle paylaşarak iş birliği yapın.
  • Çocuğunuzun okul gününü destekleyen bir çalışma ortamı yaratın. Sessiz, dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış bir alan oluşturun.

 

Adaptasyon zor olursa profesyonel destek alınmalı

Okula dönüş sürecinde yaşanan sıkıntıların uzun süre devam etmesi durumunda ise, profesyonel desteğe başvurulması gerektiğini belirten Bulut Özer, “Ebeveynler, çocuklarının uyum sürecini dikkatle gözlemlemeli. Eğer birkaç hafta geçmesine rağmen çocuk okula alışmakta ciddi zorluklar yaşıyorsa bir uzmandan destek alınmalıdır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.