Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Gedik Yatırım ve Inveo Ventures, sermaye piyasalarında dönüştürücü etkiye sahip yapay zekaya yatırım yapıyor

Türkiye’de sermaye piyasalarında yapay zekayı ilk kez yatırımcıların hizmetine sunan kurum olan Inveo Yatırım Holding iştirakleri Gedik Yatırım ve Inveo Ventures, bu teknolojideki güncel gelişmeleri yakından takip ediyor ve ekosistem için faydaya dönüştürmek amacıyla çeşitli yatırımlar yapıyor.

Gedik Yatırım ve Inveo Ventures, sermaye piyasalarında dönüştürücü etkiye sahip yapay zekaya yatırım yapıyor
4 Eylül 2024 15:39
75

Inveo Yatırım Holding CEO’su Onur Topaç, “Yapay zeka, tüm paydaşlar adına daha sürdürülebilir bir finansal ekosistem yaratmak için büyük fırsat sunuyor” dedi.

 

Yapay zeka alanındaki yenilikler hemen her sektörü ve insanlığın geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Finansal hizmetlerden sağlığa, eğitimden e-ticarete, tarımdan lojistiğe kadar yapay zekanın etki alanı giderek genişliyor. Sürekli gelişen bu teknoloji, verimliği ve kullanıcı deneyimini iyileştirmede önemli rol oynuyor. Son yıllarda sermaye piyasalarında da yapay zekanın çeşitli kullanım senaryolarının gündeme geldiğini belirten Inveo Yatırım Holding CEO’su Onur Topaç, Gedik Yatırım ve Inveo Ventures öncülüğünde yapay zekayı yakından takip ettiklerini ve öncü olmak için yatırım yaptıklarını söyledi.

 

Yapay Zeka’ birimini kuran ilk şirket

 

Gedik Yatırım’ın sermaye piyasalarında ‘Yapay Zeka’ birimini hayata geçiren ilk kurum olduğunu dile getiren Onur Topaç, bu alandaki yeni gelişmeleri ve teknolojileri iş süreçlerine entegre ederek sektörde öncü bir rol üstlendiklerini söyledi. Gedik Yatırım Yapay Zeka birimi, veri analitiği, makine öğrenimi ve büyük dil modelleri gibi çözümleri kullanarak stratejiler geliştiriyor ve yatırımcılara kişiselleştirilmiş hizmet sunulmasına imkan veriyor. 

 

Gedik Yatırım ayrıca 2023 yılında, GYT Teknoloji adıyla Teknopark’ta bir teknoloji şirketi kurdu. Onur Topaç, bu şirketle sermaye piyasalarında teknolojide öncü işler yapmayı ve ürün ihraç etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

 

“Gelecekte, yapay zekanın sermaye piyasalarında daha da yaygınlaşması ve derinlemesine entegrasyonu, sektördeki rekabeti ve verimliliği artırırken, aynı zamanda yeni fırsatlar ve değişimler doğuracaktır” diye konuşan Onur Topaç, piyasa oyuncularının bu teknolojilere uyum sağlaması ve değişen dinamiklere ayak uydurmasının rekabet avantajı elde etmek için kritik önem taşıdığını dile getirdi. Topaç ayrıca, bu yeniliklerin etik ve düzenleyici zorunlulukları da beraberinde getirdiğini vurguladı.

 

Inveo Ventures’tan yapay zeka odaklı stratejik yatırımlar

 

Yapay zekanın dönüştürücü gücüne Inveo Ventures yatırım yapıyor. Onur Topaç, “Inveo Ventures olarak, yapay zekanın girişimcilik ekosistemine getirdiği yenilikleri yakından takip ediyor ve ekosisteme değer katmayı hedefliyoruz” dedi. Inveo Ventures’ın portföyünde yer alan B2Metric, Novus ve Cerebrum Tech şirketleri, yapay zeka tabanlı çözümlerle pazarlama, satış, finans, müşteri destek, müşteri analizi, görüntü işleme ve nesnelerin interneti gibi çeşitli sektörlerde yenilikçi uygulamalar geliştiriyor. Onur Topaç, “Portföyümüzdeki bu şirketler, teknolojik ilerleme ve sektörel yeniliklere öncülük ederek, daha sürdürülebilir bir finansal ekosistem inşa etme vizyonunu destekliyor” diye konuştu.

 

Sektörel analizlerle geleceğe ışık tutuyor

 

Onur Topaç ayrıca, Inveo Ventures’ın yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasını ve sektör dinamiklerini nasıl dönüştürdüğünü ele alan sektörel analiz ve raporlar yayımladığı bilgisini paylaştı. Topaç, “Amacımız; yapay zeka alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip, doğru trendleri tespit etmek, doğru kullanım alanlarını öngörerek doğru yatırımlar gerçekleştirebilmek. Son zamanlarda yükselen yapay zeka çılgınlığında, doğruyu tespit edebilmek çok kıymetli olacak” dedi.

 

Inveo Ventures Yapay Zeka Ekibi tarafından hazırlanan raporda yapay zekanın, diğer tüm sektörler için tamamlayıcı ve destekleyici bir teknoloji olduğu belirtilirken, kendi başına ayrı bir sektör olmasının yanı sıra diğer tüm sektörlerden bu kadar çok beslenebilmesinin, gelişimi adına en kritik nokta olduğu vurgulandı. Yapay zekanın geldiği son noktayı temsil eden Üretken Yapay Zeka’yı iş operasyonlarına ve günlük hayata entegre etmenin önemli olduğu kaydedildi. Raporda, dünyanın önde gelen şirketlerinin yapay zeka teknolojilerini nasıl kullandıkları da ayrıntılı olarak ele alındı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.