Dolar 33,9930
Euro 37,8706
Altın 2.822,46
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Bursa Veteriner Hekimler Odasından yasa dışı ilaç satışına tepki

Bursa Veteriner Hekimler Odası tarafından BAOB’da gerçekleştirilen basın açıklamasında yasa dışı ilaç satışına tepki gösterildi.

Bursa Veteriner Hekimler Odasından yasa dışı ilaç satışına tepki
29 Ağustos 2024 11:36 | Son Güncellenme: 29 Ağustos 2024 14:24
76

BURSA (İGFA) – Bursa Veteriner Hekimler Odası, gerçekleştirdiği basın açıklamasında yasa dışı ilaç satışı ile ilgili kritik noktalara değindi. Bursa Akademik Odalar Birliğinde (BAOB) gerçekleştirilen basın açıklaması, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal tarafından okundu.


“HEKİM DİPLOMASI GEREKİYOR”

İlaç satışı yapmak ve tavsiyesinde bulunmak gerektiğini kaydeden Baysal, “Uzun süredir evcil küçük hayvanlar için mamalar satılıyor. Açılmak için herhangi bir belge gerektirmeyen yerlerde hayvan sağlığına dair ilaçlar satılıyor. Bu şikayet tarafımıza yoğun olarak ulaştı. İnsan ya da hayvan fark etmeksizin canlıya ilaç verilmesi için önce hastalığın tespit edilip ilacın dozunun belirlenmesi gerekir. Bunun dışında ilaçlar kolaylıkla zehir haline gelip yan etki oluşturabilir. Bunun dahilinde tabii ki bunlar için hekim diploması gerekir. Yasa dışı bir kazanç elde edilirken, hayvan sağlı riske atılıyor. Bu durum suçlara yol açıyor. Verilen ilaçlar sebebiyle hayvanlar ölüyor. Bir çok aktarıma göre hayvanlar yan etkiden hayatını kaybediyor. İnternetten alınan ürünler veya petshoplarda satılan ürünler gerçek mi sahte mi bilmiyoruz. Bazı petshoplarda iğnelerin gereksiz olduğu da savunuluyor. Bu bilgiler ve durumlar ışığında halk sağlığı ve hayvan sağlığı risk altına giriyor. Bu ilaçları yani tıbbi ürünleri bizzat kendimiz satın aldık. Aldığımız ürünleri Bursa İl Tarım Müdürlüğüne şikayet ettik ve denetim altına girmesini istedik. Tarım ve Orman Bakanlığına sesleniyoruz: Daha çok veteriner hekim istihdam edilmeli. Daha yürür, sürdürülebilir bir sistem oluşturulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.