Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Eskişehir’de yarı maraton heyecanı yaşandı

5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali bu yıl büyük bir heyecana sahne oldu. Binlerce yerli ve yabancı sporcunun Eskişehir’in sokaklarını keşfettiği yarışta, madalya mücadelesinin yanı sıra ortaya renkli görüntüler de çıktı.

Eskişehir’de yarı maraton heyecanı yaşandı
25 Ağustos 2024 16:22 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2024 16:53
100

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 2 gün süren “5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali” yarı maraton koşusu ile tamamlandı.

24 ve 25 Ağustos’ta gerçekleşen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 3 bin amatör ve profesyonel sporcunun katıldığı 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu’nun 21K ve 10K yarışlarının startı, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’ndan verildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve protokol üyelerinin startı ile başlayan yarışlar büyük heyecana sahne oldu.

Eskişehir kent merkezinde başta tarihi Odunpazarı bölgesi olmak üzere şehrin cadde ve sokaklarının güzelliklerini ortaya çıkaran yarışlar sırasında vatandaşlar da alkışlarla sporculara destek verdi. Sporseverler telefon ve fotoğraf makinaları ile bu anı ölümsüzleştirdi.

Şehrin sokaklarında zirveye çıkan maraton heyecanı, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda tamamlandı. 21K ve 10K yarışlarında derece yapan sporculara madalya ve para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller verildi.

Düzenlenen ödül töreninde sporcuları gösterdikleri performans sebebiyle kutlayan Başkan Ünlüce, “Böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyum. Spora gönül vermiş vatandaşlarımızın Eskişehir’de olması bizleri onurlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 21K ve 10K yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca yaş kategorilerine göre 35 ila 75+ yaş sporculardan dereceye girenler de ödüllerini aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.