Dolar 34,0440
Euro 37,8806
Altın 2.799,42
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

SELÇUKYA Şairleri Kastamonu’ya çıkarma yaptı!

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği’nin, kültürel etkinlikleri içerisinde bir gelenek haline gelen, Anadolu Şiir Akşamlarının Kastamonu’da gerçekleşti.

SELÇUKYA Şairleri Kastamonu’ya çıkarma yaptı!
22 Ağustos 2024 13:51
138

Cihannüma Derneğinin organize ettiği Anadolu Şiir Akşamları Gecesi bu yıl Kastamonu’da düzenlenirken Konya’dan da Selçukyalı şairlerden katılım sağlandı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği’nin, kültürel etkinlikleri içerisinde bir gelenek haline gelen, Anadolu Şiir Akşamlarının Kastamonu’da gerçekleşti. İlki Amasya Üniversitesi İpek İpekköy Kampüsünde, ikincisi Aksaray’da Selçuklu Döneminde inşa edilen Zinciriye Medresesi’nde gerçekleştirilmişti. Gazze, Deprem ve Şehir konulu Etkinliğin üçüncüsü Kastamonu Üniversitesi konukevi bahçesinde gerçekleşti.

Cihannuma Başkanı Av. Rıza Yorulmaz, şehrin ulularından Şeyh Şaban-ı Veli’nin, “gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle” mısralarıyla katılımcıları selamladıktan sonra, “Her Şey Bir Hayalle Başlar” adlı şiirini okurken, kendisi de şair olan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, daha önce vali yardımcısı olarak görev yaptığı Şanlıurfa’yı anlatan “Böyle Bilinsin” isimli eserini bizzat okuyarak programı onurlandırdı.

Konya’yı Selçukya Kültür Sanat Derneği Denetim Kurulu Başkanı Salih Sedat Ersöz ,Yönetim Kurulu Üyesi Tayyar Yıldırım ve dernek üyesi Ahmet Şener’in temsil ettiği şiir programına ülkenin çeşitli şehirlerinden 34 şair katıldı. Selçukyalı şair Ahmet Şener’in Afrin şehitleri için yazmış olduğu Ali Geliyor adlı şiir geceye damgasını vurarak katılımcıların duygusal bir atmosfer yaşamasına sebeb oldu.

Program sonrası Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın özel isteği üzerine 2.defa aynı şiiri okuyan Selçukyalı Şair Ahmet Şener,şiire ve şaire verdiği değer için Kastamonu Valisi Meftun Dallı’ya teşekkür ederek şiir kitabını imzaladı.

Program plaket töreni ve günün anısına hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.