Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Konya Seydişehir’de Su Yumuşatma Tesisi’ne yakın mercek

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir’in içme suyu kalitesini artıracak Su Yumuşatma Tesisi’nde yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Seydişehir’de Su Yumuşatma Tesisi’ne yakın mercek
15 Ağustos 2024 16:08 | Son Güncellenme: 15 Ağustos 2024 23:52
104

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Seydişehir Çaltepe mevkiinde yapımı süren Su Yumuşatma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Demir, yer altı sularının sert olması nedeniyle Seydişehir merkezdeki yaşayan vatandaşlardan su kalitesinin iyileştirilmesi yönündeki talepleri değerlendirdiklerini ve bu projeye başladıklarını belirterek, “Bilindiği gibi Seydişehir’e iki türlü içme suyu veriyoruz. Bir bölgeyi Kuğulu Park’tan besliyoruz. Diğer bir bölgeyi de Çaltepe’deki mevcut depolarımızdan, yer altı suyundan besliyoruz. Fakat yer altı sularının sertliği sebebiyle vatandaşlarımız tarafından suyun kalitesinin artırılması talebi vardı. Bu talebi yerine getirebilmek için de biz burada bir proje geliştirdik” dedi.

Projenin uygulanmasında yüzde 35’lik bir fiziki tamamlama oranına ulaşıldığını ifade eden Demir, yıl sonuna doğru tesisi tamamlamayı ve devreye almayı hedeflediklerini dile getirdi. Demir, “Burada yapmış olduğumuz arıtma tesislerinden elde ettiğimiz suyu 4 mahalle kullanıyor. Bu mahalleler; Alaylar 1 Mahallesi, Saadetler Mahallesi, Anabağlar Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi’dir. Bazen su, Kuğulu Park’tan az geldiği zaman da Seydişehir ilçemizin büyük bir kısmına buradan su takviyesi yapıyoruz. Dolayısıyla bu projeyle elde edeceğimiz su, Seydişehir’i besleyen Kuğulu Park’taki su kalitesinin aynısı olacak. Hatta ondan daha kaliteli vasıfta su elde etmiş olacağız” cümlelerini kullandı.

Tesisin toplam maliyetinin 65 milyon TL civarında olacağını kaydeden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, tesisin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.