Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Oyun bağımlılığı gerçek dünyadan koparıyor

Eskişehir’de video oyunundan etkilediği iddia edilen 18 yaşındaki genç dehşet saçtı. 5 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırının ardından bilgisayar oyunları tekrardan gündeme geldi. Uzman Psikolog Uğur Kartum oyun bağımlılığı ile ilgili ebeveynleri uyardı.

Oyun bağımlılığı gerçek dünyadan koparıyor
14 Ağustos 2024 16:51
109

BURSA (İGFA) – Ebeveynlerin çocuklarının oynadıkları oyunlar hakkında bilgisi olması gerektiğini vurgulayan Uzman Psikolog Uğur Kartum, “Oyun bağımlılığı olan çocuklar, gerçek dünyadan uzaklaşıp sosyal izolasyon yaşayabilirler. Arkadaşlarıyla ve aileleriyle daha az vakit geçirdikçe, sosyal becerileri gelişemez ve bu durum, yalnızlık ve sosyal kaygı gibi sorunlara yol açabilir.” dedi.

Kartum ayrıca, “Oyun oynamak, çocukların duygusal durumlarını da etkileyebilir; şiddet içeren oyunlar saldırganlık seviyelerini artırabilirken, oyunda başarısızlık özgüven kaybına ve depresif duygulara neden olabilir.” ifadelerini kullandı.

Oyunlara aşırı zaman ayırmanın çocukların akademik performanslarını da olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Kartum, “Ders çalışma için yeterli zaman ayıramadıklarında, okuldan geri kalabilir ve notları düşebilir. Bu süreç, zamanla bir bağımlılık döngüsüne dönüşebilir. Çocuklar, oyun oynarken yaşadıkları heyecanı ve başarı duygusunu tekrar yaşamak ister, bu da beynin ödül sistemini etkileyerek bağımlılığı pekiştirir.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.