Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Perseid Meteor Yağmuru Osmangazi’de gözlemlenecek

Osmangazi Belediyesi, Köylerde Bilim Buluşmaları projesi kapsamında Tuzaklı Köyü’nde ‘Perseid Meteor Yağmuru Gözlem’ etkinliği düzenliyor.

Perseid Meteor Yağmuru Osmangazi’de gözlemlenecek
10 Ağustos 2024 13:10
86

Osmangazi Belediyesi, 12-13 Ağustos tarihleri arasında Tuzaklı Köyü’ndeki piknik alanında ücretsiz olarak düzenleyeceği Perseid Meteor Yağmuru Gözlem’ etkinliği ile binlerce gökyüzü meraklısına unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Yılda sadece 8 kez gözlemlenebilen ve 12 Ağustos gecesi en yoğun anına ulaşacak olan Perseid Meteor Yağmuru, Swift-Tuttle Kuyruklu Yıldızı’ndan ayrılan kayaç ve toz parçalarından oluşuyor.

Perseid Meteor Yağmuru Gözlem etkinliği, gökyüzü tutkunlarını bir araya getirerek benzersiz anlara tanıklık etmelerini sağlayacak. Etkinlik, katılımcılara doğayla iç içe keyifli bir atmosferde gök taşı yağmurunu izleme imkanı sunacak. Saat 18.00’da başlayacak etkinlikte, uzman astronomlar gezegenler ve takımyıldızları hakkında bilgi verecek ve teleskopla gözlem yapma fırsatı sunulacak. Etkinlik 13 Ağustos Salı günü saat 06.00’a kadar devam edecek.

Araçsız katılımcılar için Osmangazi Meydanı’ndan otobüs seferleri düzenlenecek. Etkinliğe otobüs ile katılım sağlayacakların osmangazi.bel.tr adresinden kayıt yaptırmaları gerekiyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.