Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Murat Bekir Alpars Selçukya’da okurlarıyla buluştu

Selçukya Kültür Sanat Derneği bünyesinde kurulan (SKY ) Selçukya Kültür Yayınlarından ilk kitabını çıkaran şair Murat Bekir Alpars, okurları ile buluştu.

Murat Bekir Alpars Selçukya’da okurlarıyla buluştu
9 Ağustos 2024 14:17
92

Selçukya Kültür Sanat Evinde düzenlenen imza gününde  konuşan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan  Yardımcısı ve SKY Genel Koordinatörü Hasan Ukdem, “Şair, kendi içine düşen adamdır kanımca. Ömrü boyunca oradan çıkardığı madenlerden ürettiği şiirini insanların gözlerinin önüne, gönüllerinin bakacağı yerlere bırakır durur. Şiir ise, sadece kelimede, cümlede veya yazıda var olmaz; elbette oradan alır görünürlüğünü ama şiirin esas var olduğu yer ruhtur. Ve gerçek şairlerin şiirleri ruha dokunur, ruhta yer edinir, ruhla kanatlanıp uçar. şairimiz Murat Bekir Alpars da böyle bir şiirin peşine düşmüş, şiirini mısralara dökerken insan ruhunu muhatap almış. Gerek hece şiirlerinde gerekse serbest şiirlerinde belli bir ölçüde ruha dokunmayı başarmış yolu bahtı açık olsun” dedi.

Açılış konuşmasının akabinde katılımcılara Set-i Aşk adlı  kitabını imzalayan ve duygularını dile getiren şair Murat Bekir Alpars, şiir çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Böyle güzel bir imkanı sunduğu için tüm Selçukya ailesine teşekkür ederim” dedi. Program  günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.