Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Bakan Kacır Bursa’da fabrika açılışına katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa ziyareti kapsamında Orhaneli ilçesinde kurulan BG Ferrokrom Tesisi’nin açılışını gerçekleşti.

Bakan Kacır Bursa’da fabrika açılışına katıldı
9 Ağustos 2024 17:51 | Son Güncellenme: 9 Ağustos 2024 18:17
89

Bursa’nın Orhaneli ilçesinden kurulan BG Ferrokrom Tesisi açılışı bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Kacır, Bursa’nın Orhaneli ilçesi kırsal Gümüşpınar Mahallesi’nde kurulan BG Ferrokrom Fabrikası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen ve 300 kişinin doğrudan istihdam edileceği tesisinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, bölgeye bu yatırımı kazandıran Gürsoy Grup ailesini tebrik etti.

Dünyanın küresel buhranların yaşandığı sancılı bir dönemden geçtiğini belirten Kacır, “Ticaret ve teknoloji savaşları, jeopolitik gerilimler, salgınlar, doğal afetler, iklim değişiklikleri, ezber edilmiş kuralların, bizzat onları koyanlar ve vazedenler tarafından terk edilişini hızlandırdı. Küresel ekonomideki yeni tabloda ülkelerin sürdürülebilir bir kalkınmayı gerçekleştirmesi, ancak ve ancak büyük resmi doğru okuyabilmeleri, üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını, insan kaynağını planlı bir şekilde harekete geçirmeleriyle mümkün.” diye konuştu.

Sayısı 191’den 361’e yükselen organize sanayi bölgeleri ile kurdukları 43 endüstri bölgesinin, Türkiye’nin üretim üsleri haline geldiğini vurgulayan Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanayi sektöründe üretim ve ihracat rekorları kırdık. Otomotivden kimyaya, makineden çeliğe, beyaz eşyadan savunma ve havacılığa, tekstilden mobilyaya tüm sektörlerde sanayi ürünlerimizin yıllık ihracatını 34 milyar dolardan 241 milyar dolara yükselttik. Ülkemizin teknoloji geliştirme kabiliyetinin bir nişanesi niteliğindeki yerli ve milli elektrikli otomobilimiz Togg’u Bursa Gemlik’te üreterek milletimizle buluşturduk. Katma değerli ve yüksek teknolojili üretimi önceleyerek, yeşil ve dijital dönüşümü gerçekleştirerek, Türk sanayini dünyada daha güçlü, daha etkin bir konuma taşıyoruz.”

Bakan Kacır’ın konuşmasının ardından Gürsoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a hediyelerini takdim etti.

İstanbul Eski İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’nın yaptığı açılış duasının ardından protokol üyeleri tarafından BG Ferrokrom tesisinin açılış kurdelesi kesildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.