Dolar 33,9849
Euro 37,8698
Altın 2.822,88
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

‘Pazaryeri Şebetçi Otu’ AB tescili yolunda

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası, 30 Kasım 2020 tarihinde coğrafi işaret tescilini aldığı “Pazaryeri Şerbetçi Otu” için Avrupa Birliği (AB) tescili için de başvuruda bulundu.

‘Pazaryeri Şebetçi Otu’ AB tescili yolunda
5 Ağustos 2024 14:23 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2024 15:52
79

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, 4 yıl önce Türk Patent Enstitüsü’nden coğrafi işaret tescilini aldıkları “Pazaryeri Şerbetçi Otu”na bu kez Avrupa Birliği tescili için kolları sıvadklarını duyurdu.

Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen ve ilçe ekonomisinde önemli bir yere sahip olan şerbetçi otunun, AB tescili ile uluslararası arenada tanınmasını hedeflendiği kaydedilen açıklamada, “Yapılan tescil başvurusu ile ürünümüzün kalitesini, orijinalliğini korumayı ve pazarının gelişmesini hedefliyoruz. Başvurunun kabul edilmesiyle birlikte, Pazaryeri Şerbetçi Otunun dünya çapında tanınırlığı artacak ve ekonomik değer kazanacaktır” denildi.

Oda yönetimi bu süreci büyük bir özveri ile yöneten Öğr. Gör. Mesut Kaplan ile Oda Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Seda Yalçınkaya’ya ve tüm paydaşlara teşekkür ederek, Pazaryeri Şerbetçi Otu’nun Avrupa’da da hak ettiği değeri bulacağına olan inançlarının tam olduğunu kaydetti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.