Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Mudanya’daki tarihi antik kentte önemli değer tamamlandı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde gün yüzüne çıkarılma çalışmaları süren Myrleia Antik Kenti, değerleriyle geleceğe taşınıyor.

Mudanya’daki tarihi antik kentte önemli değer tamamlandı
31 Temmuz 2024 17:11 | Son Güncellenme: 31 Temmuz 2024 22:40
85

BURSA (İGFA) – Myrleia Antik Kenti mozaiklerinin korunması ve geleceğe taşınması için başlatılan restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, kazı alanını genişleterek, eserleri ziyarete açacaklarını söyledi.

“KAZI ALANINI GENİŞLETİP, ZİYARETE AÇACAĞIZ”

2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ni geleceğe kazandırma hedefi doğrultusunda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Başkan Dalgıç, Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün bilimsel katkılarıyla yapılan sondaj kazıları sonucunda açığa çıkarılan ve üzerinde çiçek işlemeleri bulunan mozaiklerin restorasyon ve konservasyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Çalışmalarla ilgili yerinde bilgiler alan Başkan Dalgıç, Myrleia Antik Kenti’nin Türkiye ve Dünya tarihi için çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı.

Myrleia Antik Kenti’nde restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlanan mozaik zemin döşemelerinin her yıl düzenli olarak bakımının yapılarak korunacağını söyleyen Başkan Dalgıç, “Kazı alanını genişleterek gerekli düzenlemeleri yapacağız. Ortaya çıkan eserleri ziyarete açarak, Myrleia Antik Kenti’ni insanımızla buluşturmak, ülkemiz turizmine ve geleceğe kazandırmak istiyoruz. Bu bağlamda elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.