Dolar 34,2648
Euro 37,2393
Altın 3.061,19
BİST 9.006,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 14°C
Paz 15°C

İzmir’de sorgum-sudan otu hasadı başladı

İzmir’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından projelendirilen ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)” kapsamında ekimi yapılan sorgum-sudan otunun ilk hasadı; üretici Şükrü Yörük’ün tarlasında gerçekleştirildi.

İzmir’de sorgum-sudan otu hasadı başladı
25 Temmuz 2024 22:50 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2024 23:10
79

İZMİR (İGFA) – TAKEP kapsamında, hayvancılıkta yem ihtiyacının karşılanması amacıyla İzmir’e bağlı 10 ilçede toplam 216 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli olarak 13,270 kg sorgum-sudan otu melezi tohumu dağıtıldı.

Ödemiş ilçesinde ise 40 üreticiye 3900 kg tohum dağıtıldı. Tohumlar, Mayıs ayının ilk haftasında dekar başına 3,5 kg olacak şekilde ekildi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKEP kapsamında elde edilen olumlu sonuçların ardından, benzer projeleri diğer ilçelerde de hayata geçirmeyi planladı.

İl Müdürü Mustafa Şahin, “Projelerimiz, üreticilerimizin ekonomik olarak güçlenmesine ve yerel hayvancılığın sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacaktır. Üreticilerimize her zaman destek olmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz,” dedi. Şahin, bu proje ile birlikte, İzmir’deki hayvancılık faaliyetlerinin daha sürdürülebilir hale getirilmesi ve yerel üreticilerin ekonomik olarak güçlendirilmesi hedeflendiğini söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.