Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Aşık Veysel anısına Braille türkü kitabı

“Âşık Veysel’in Vefatının 50. Yılı Anısına Braille Türkü Kitabı”nın tanıtımı, Ankara’da yapıldı.

Aşık Veysel anısına Braille türkü kitabı
18 Temmuz 2024 17:08
93

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Türkiye Beyazay Derneği iş birliğinde hazırlanan kitabın tanıtımı dolayısıyla, Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulunda etkinlik düzenlendi.

Programda konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, 50 eserin Braille alfabesine aktarıldığını, ayrıca nota yazımının yapıldığını söyledi.

Yılmaz, konuşmasında, “Kitap; gönül, kalp gözleri açık kardeşlerimizin hizmetine sunulacak. Âşık Veysel, gönüllere dokunan sözleriyle bizlerde çok büyük iz bırakmış; sesiyle, sazıyla, sözüyle gönüllerimizde yer almıştır. Onu yaşatmak ve onun gibi gönül gözü, kalp gözü açık kardeşlerimize sunmak, onlarla birlikte yaşatmak daha anlamlı. Bu 50 eser, sadece Türkiye’de değil; Türk dünyasında da çok güzel bir açılıma vesile olacak. Bakanlık vesilesiyle çeşitli toplantılarda, özelikle Türk dünyası ve Balkanlarda yayılması için çaba sarf edeceğiz. Görme engelli bireylerin eğitimine katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. İş birliği ve dayanışma içinde, hep birlikte daha büyük başarılara imza atabileceğimize inanıyorum.” dedi.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden de kitabın tanıtımının Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulunda yapılmasının önemine değindi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da kitapta yer alan eserlerin üniversitelere, liselere, engelli okullarına ulaştırılacağını kaydederek, “Kitap, dünyanın körlük teşkilatlarına da ulaştırılacak, oradakiler de Âşık Veysel’den, bizim medeniyetimizden haberdar olsun. Bu okul Âşık Veyseller için âdeta uzay üssü. Burada insanlığa hizmet edecek, ufkuna katkı yapacak görme engelliler yetiştirecekler.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.