Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak

Ak Parti tarafından Meclis’e sunulan vergi paketinde yurtdışı çıkış harcının 150 TL’den 500 TL’ye; en düşük emekli aylığının da 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi öngörüldü.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak
16 Temmuz 2024 15:20
251

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Vergi Paketi’nin detayları ile en düşük emekli maaşına yapılacak zammı açıkladı.

Güler en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olacağını belirtti. Güler, “Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar TL’dir.” dedi.

“Daha Adil Bir Emeklilik Sistemini Hayata Geçirmemiz Gerekiyor”

Güler konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; “Bütçemizin büyüklüğü belli. 11 Trilyon 89 milyar lira. Bunun içerisinde 6 Şubat depremlerinin bütçe karşılığında 100 milyar lira ayırmış durumdayız. Seçim öncesinde EYT sistemiyle 2.5 milyon emekli dahil oldu. Bunun da bütçemize getirdiği bir yük var. Bütçe disiplinini bozmadan, Orta Vadeli Programa tabii kalarak bir disiplin içerisinde bütçeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde daha adil bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Çok kazanandan çok, az kazanandan az ve vergi kaçaklarının da azalması için çok ciddi emek sarf ediyoruz. Gelecek dönemde de buna yönelik çalışmalarımız olacak.”

Yurt dışı çıkış harcı da 500 TL’ye çıkarıldı

Güler yurt dışı çıkış harcının 500 TL olarak belirlediklerini, her yıl yeniden değerleme oranında artacağını söyledi. Uluslararası şirketlerin Türkiye’den elde ettiği gelire yüzde 15 asgari kurumlar vergisi getirileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.