Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Jandarma siber dolandırıcılığa karşı Trakya Üniversitesi’nde eğitim verdi

Edirne İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber suçlara karşı farkındalık ve bilinçlendirmeyi artırmak için Trakya Üniversitesi’nde eğitim faaliyeti düzenledi.

Jandarma siber dolandırıcılığa karşı Trakya Üniversitesi’nde eğitim verdi
11 Temmuz 2024 17:20
81

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Eğitimde ; Dijital bağımlılık Siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, siber dolandırıcılıktan korunma Sosyal medya kullanımında dikkat edilecek hususlar konusu Trakya Üniversitesi’nde görev yapan idari ve akademik personele anlatıldı.

Eğitimin amacının ise siber suçların önlenmesi, kişisel bilgilerin korunması, internet ortamında güvenli bir şekilde gezinme, siber dolandırıcılık ve diğer siber suçlara karşı bilinçlendirme olduğu da belirtildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’ndan eğitimle ilgili olarak yapılan açıklamada, “Siber suçlarla mücadele kapsamında farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi’nde görevli personellere yönelik siber suçlar konusunda eğitim faaliyeti icra edilmiştir. Eğitimde dijital bağımlılık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, siber dolandırıcılıktan korunma ve sosyal medya kullanımında dikkat edilecek hususlar gibi konularda bilgiler verilmiştir. Ayrıca konu ile ilgili görsel içerikli broşürler de dağıtılmıştır. Bu tür eğitimler ile siber suçların önlenmesine ve internet ortamında daha güvenli bir şekilde gezinilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.