Aile ve Sosyal Hizmetler’den ‘Hizmetler Başvuru Rehberi’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabilmesi için “Hizmetler Başvuru Rehberi” hazırladı. Rehberde, aile ve toplum hizmetlerinden çocuk hizmetlerine, sosyal yardımlardan engelli yaşlı hizmetlerine kadar pek çok konuda başvuru süreçleri ve yürütülen çalışmalar anlatıldı.
ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta kadın, çocuk, engelli ve yaşlılar ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınları olmak üzere özel politika gerektiren vatandaşlara yönelik koruyucu ve önleyici programlarını katılımcı anlayışla, adil, arz odaklı ve etkin bir şekilde uygulamayı sürdürüyor.
Bu doğrultuda Bakanlık, vatandaşların sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlara hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabilmesi için tüm hizmetleri içeren bir “Hizmetler Başvuru Rehberi” hazırladı. Rehberde, aile ve toplum hizmetlerinden çocuk hizmetlerine, sosyal yardımlardan engelli yaşlı hizmetlerine kadar pek çok konuda başvuru süreçleri ve yürütülen çalışmalar vatandaşların bilgilenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmetlerin kapsamı, başvuru esasları, hizmetten faydalanabilecek kişiler, başvuru birimleri, başvuru için gerekli belgeler kapsamlı olarak anlatıldı.
HİZMETLER BAŞLIKLARLA ANLATILDI
Bakanlığın ortaya koyduğu çalışmada, “Aile ve Toplumu Güçlendirici Hizmetler” “Çocuk Hizmetleri” “Kadının Statüsünün Korunmasına Yönelik Hizmetler”, “Engellilere Yönelik Hizmetler”, “Yaşlılara Yönelik Hizmetler”, “Şehit Yakınlarına, Gazi ve Gazi Yakınlarına Yönelik Hizmetler”, “Sosyal Yardımlar”, “Yurt Dışı Hizmetleri”, “Çağrı Merkezleri”, “Bakanlığa Yapılacak Bağışlar ve Yardımlar” ve “Kuruluşlarda Gerçekleştirilen Hizmetler” olmak üzere 11 başlık bulunuyor.
Huzurlu ve güçlü Türkiye için değişen ihtiyaçları göz önünde bulundurarak ailelere yönelik sosyal politikaları ve sosyal hizmetleri geliştiren Bakanlık, rehberde aileye yönelik eğitim programında, aile danışmanlık hizmetinde, evlenecek gençlerin desteklenmesinde, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetinde ve bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinde yürüttüğü çalışmalara yer verdi.