Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Türk Futbolcuların Şampiyonlar Ligi Finalindeki Büyük Sınavı

Türk Futbolcuların Şampiyonlar Ligi Finalindeki Büyük Sınavı
17 Mayıs 2024 10:38
80

Şampiyonlar Ligi’nin heyecan dolu yarı final mücadelelerinin ardından, Borussia Dortmund ile Real Madrid’in finalde karşı karşıya geleceği kesinleşti. Ancak Türk futbolseverler için heyecan verici bir detay var: Milli futbolcularımız Salih Özcan ve Arda Güler, finalde rakip olacaklar! Bu final, Türk futbol tarihinde bir kilometre taşı olabilir mi? Detaylar haberimizde.

Şampiyonlar Ligi’nin nefes kesen yarı final mücadelelerinin ardından, futbol tutkunlarını heyecanlandıran bir final karşılaşması belli oldu. Paris Saint-Germain’i eleyen Borussia Dortmund ile Bayern Münih’i saf dışı bırakan Real Madrid, prestijli turnuvanın zirvesi için karşı karşıya gelecekler.

Jojobet Ancak heyecan burada bitmiyor. Türk futbolseverler için özel bir ilgi noktası da var. Borussia Dortmund formasıyla mücadele eden milli futbolcumuz Salih Özcan ile Real Madrid’de forma giyen bir diğer milli yıldızımız Arda Güler, finalde karşı karşıya gelecekler.

Bu gelişme, Türk futbol tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilebilir. Çünkü finalde Salih Özcan veya Arda Güler, A Milli Futbol Takımı formasıyla Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk oyuncu olma potansiyeline sahipler.

Ancak bu noktaya gelinene kadar Türk futbolcuların Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösterip kupayı kazanamadığı geçmişi hatırlamak da önemli. Yıldıray Baştürk Bayer Leverkusen formasıyla, Hamit Altıntop Bayern Münih formasıyla, Nuri Şahin Borussia Dortmund ile, Arda Turan Atletico Madrid formasıyla ve Hakan Çalhanoğlu Inter forması ile final oynamışlardı ancak zaferi kucaklayamamışlardı.

Final heyecanı, 1 Haziran tarihinde İngiltere’nin gurur kaynağı tarihi stadyumu Wembley’de gerçekleşecek. Futbolseverler, Türk oyuncuların bu unutulmaz finaldeki performanslarını büyük bir heyecanla takip edecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.